Εύβοια: Εδώ ο κόσμος «καίγεται» και ο Μπακογιάννης δίνει 1.050.000,00 ευρώ για εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Εύβοια: Εδώ ο κόσμος «καίγεται» και ο Μπακογιάννης δίνει 1.050.000,00 ευρώ για εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας

Την στιγμή που το οδικό δίκτυο της Εύβοιας βρίσκεται σε κακό χάλι και ο Δήμος Χαλκιδέων είναι σε «καραντίνα» λόγω ελονοσίας, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι θα δώσει 1.050.000,00 ευρώ για έναρξη εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας! 

Δείτε το δελτίο τύπου και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

"Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του δομικού υλικού του Αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας, προϋπολογισμού 1.050.000,00 ευρώ. Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο μνημείο που ήδη έχει ενταχθεί στον Προσωρινό Κατάλογο Μνημείων της UNESCO, το οποίο λόγω της χρόνιας έκθεσής του στους περιβαλλοντικούς παράγοντες έχει υποστεί σοβαρές βλάβες.

Το έργο βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες που ήδη έχουν εκπονηθεί και έχει ως σκοπό την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του μνημείου, αλλά και την αξιοποίησή του στην προσέλκυση του πολιτιστικού τουρισμού.

«Προσπαθούμε να ξαναδώσουμε λάμψη σε ένα μνημείο-διαμάντι του ελληνικού πολιτισμού. Έχουμε ξεκινήσει παρόμοιες διαδικασίες για την αποκατάσταση των μνημείων μας, τόσο για την διατήρηση της ιστορίας και του πολιτισμού μας, όσο και για να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε τουριστικά 12 μήνες το χρόνο. Είμαστε από τις λίγες χώρες που το παρελθόν δίνει δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον, αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», δήλωσε για το συγκεκριμένο έργο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης."

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA