Φοροδιαφυγή: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για 48 ώρες σε ταβέρνα και κάβα ποτών (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Φοροδιαφυγή: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για 48 ώρες σε ταβέρνα και κάβα ποτών (ΦΩΤΟ)

Με «κατεβασμένα ρολά» για 48 ώρες από το πρωί του Σαββάτου θα μείνουν δύο επιχειρήσεις, μία στην Αττική και μία στην Θεσσαλονίκη...

Είναι οι πρώτες δύο στις οποίες εφαρμόζεται η απόφαση του ΓΓΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για «λουκέτο» σε επιχειρήσεις για παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκια των ελεγκτών, μετέβησαν σε κάβα στα Άνω Πατήσια, την οποία σφράγισαν, θυροκολλώντας και την σχετική απόφαση.

Ο ιδιοκτήτης της, σε έλεγχο που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, δεν είχε εκδώσει 15 αποδείξεις σύμφωνα με τους επιθεωρητές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Όπως είπαν, βρήκαν δίπλα απο την ταμειακή μηχανή ένα πρόχειρο χαρτί με σημειωμένα ποσά, προφανώς εκείνα που είχαν εισπραχθεί απο πελάτες δίχως να τους δοθεί απόδειξη.

Την ίδια ώρα, άλλο κλιμάκιο επιωθερητών της ΓΓΔΕ, συνοδεία αστυνομικών, πήγαν σε γνωστή ταβέρνα στην Περαία της Θεσσαλονίκης, στην οποία επίσης έβαλαν λουκέτο, καθώς κατά την διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη σε 29 παρέες.

Ο ιδιοκτήτης πάντως, δήλωσε, ότι επιδιώκει διαρκώς να είναι νόμιμος και όι είναι υπέρ των σαρωτικών ελέγχων στην αγορά για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αποδίδοντας σε αμέλεια και αβλεψία ενός νεοπροσληφθέντος, όπως δήλωσε, υπαλλήλου του, το γεγονός ότι δεν είχαν εκδοθεί 29 αποδείξεις.

Η απόφαση του ΓΓΔΕ προβλέπει λουκέτο σε επιχειρήσεις που διαπιστώνετε ότι δεν έχουν εκδώσει 10 αποδείξεις ή περισσότερες ή το ύψος της συναλλαγής – ακόμη κι αν πρόκειται για μία απόδειξη που δεν έχει κοπεί – υπερβαίνει τα 500 ευρώ. 

Πληροφορίες: ΑΝΤ1

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA