Ανυποχώρητος ο Φίλης για τα θρησκευτικά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Ανυποχώρητος ο Φίλης για τα θρησκευτικά

Βήμα πίσω δεν κάνει ο Νίκος Φίλης υψώνοντας το λάβαρο του πολέμου απέναντι στην εκκλησία, που αντιδρά στις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών...

Ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος έλαβε την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, απέφυγε να την σχολιάσει, λέγοντας πως δεν τη διάβασε και διεμήνυσε πως οι αλλαγές θα προχωρήσουν, παρά τις αντιδράσεις κάποιων έξαλλων, γιατί είναι ώριμες.

Έχοντας την κάλυψη του πρωθυπουργού, ο Νίκος Φίλης αναρωτήθηκε «τι θα πει η εκκλησία αντιδρά;». Και συνέχισε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά, όταν είναι ώριμες οι αλλαγές θέλει να έχει λόγο και αντιδρά», είπε και πρόσθεσε πως θα προχωρήσει παρά τις αντιδράσεις κάποιων «έξαλλων».

Κατά την άποψή του δεν πρόκειται για σύγκρουση πολιτείας - εκκλησίας, γιατί έτσι δεν κερδίζει καμία πλευρά. «Τα θρησκευτικά επιβάλλεται να είναι μάθημα γνώσης όλων των θρησκειών και να γίνεται με σύγχρονες μεθόδους και δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται σε άμβωνα ή τάξη», είπε.

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος άσκησε νωρίτερα αυστηρή κριτική στον υπουργό Παιδείας για τη στάση του απέναντι στην Εκκλησία.

«Άραγε στην δημοκρατική μας πατρίδα έχει χώρο η λουδοβίκεια άποψη ότι Πολιτεία είναι μόνο ο Υπουργός;», αναρωτιέται ο Αρχιεπίσκοπος και τονίζει πως «η Εκκλησία δεν κρύβεται πίσω από το Σύνταγμα, η σχέση του ελληνικού Λαού με την ορθόδοξη πίστη είναι ενεργό συλλογικό βίωμα με ιστορικό βάθος, για το οποίο οι κληρικοί είμαστε κυρίως υπεύθυνοι και δεν επιβάλλεται εξουσιαστικά από νομικούς κανόνες». 
 
Πληροφορίες: ΑΝΤ1

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA