Εύβοια: Μετόχι και Αγδίνες αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Εύβοια: Μετόχι και Αγδίνες αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο

Το ζήτημα των πολλών χωριών της Εύβοιας που παραμένουν αποκλεισμένα από την κοινωνία της πληροφορίας ανέδειξε η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, με ερώτησή της στην Βουλή (Αρ. Πρωτ 7525/05.08.16)...

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης απάντησε ότι τα χωριά Μετόχι και Αγδίνες του Νομού Εύβοιας είναι χαρακτηρισμένα ως περιοχές ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) και έχουν συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό του υπό εξέλιξη έργου Rural Broadband. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του συγκεκριμένου έργου τα δύο αυτά χωριά προβλέπεται να αποκτήσουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο μέχρι το τέλος του 2016.

Παράλληλα όσες περιοχές της Εύβοιας δεν καλύπτονται από το υπό εξέλιξη έργο Rural Broadband η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προγραμματίζει την εκπόνηση νέων έργων για 100% ευρυζωνική κάλυψη της ελληνικής επικράτειας και στόχο να μην υπάρχει καμία κοινότητα χωρίς διαδίκτυο το συντομότερο δυνατό και έως το 2020.

Κατόπιν όλων αυτών η Ζωή Λιβανίου εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο οι κάτοικοι στο Μετόχι και τις Αγδίνες που πρόκειται για δύο χωριά της Εύβοιας με νεανικό πληθυσμό και μοναδικά άγνωστα πλεονεκτήματα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι επιτέλους γίνονται σοβαρές προσπάθειες να αποκτήσουν οι κάτοικοι στην Εύβοια πρόσβαση στις αυτονόητες για την εποχή μας υποδομές. Για να μπορέσει ο τόπος μας να αναπτυχθεί χρειάζονται πολλά ακόμα αυτονόητα να υλοποιηθούν και η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, είναι αποφασισμένη να πιέσει με όλες της τις δυνάμεις ώστε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να πάψει η Εύβοια να είναι αποκομμένη από την εποχή της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA