O Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας συστήνει έγκαιρο εμβολιασμό για τη γρίπη! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

O Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας συστήνει έγκαιρο εμβολιασμό για τη γρίπη!

Για μια ακόμη χρονιά, ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας υπερτονίζει την αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού - Δείτε την ανακοίνωση:

Αν και στη συνείδηση του κόσμου η γρίπη είναι μια απλή ασθένεια, στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρή νόσηση έως και θάνατο. Η έγκαιρη και σωστή χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου μπορεί σε υψηλό ποσοστό να προστατέψει από τη νόσο και από τις επιπλοκές της.

Το εμβόλιο συστήνεται σε όλα τα άτομα πάνω από 6 μηνών, εφόσον το επιθυμούν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστούν άτομα άνω των 60 ετών καθώς και παιδιά και ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Το εμβόλιο της γρίπης που κυκλοφορεί, περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Το εμβόλιο συνταγογραφείται ενώ επισημαίνεται ότι δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές συστηματικές παρενέργειες.

Είναι σημαντικό το αντιγριπικό εμβόλιο να γίνεται πριν την έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης γι' αυτό και συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο. Ωστόσο, ακόμη και αν κάποιος δεν εμβολιαστεί σε αυτό το διάστημα, μπορεί να εμβολιαστεί σε όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

Ακολουθεί πίνακας με τις ομάδες αυξημένου κινδύνου

1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

2. Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

· Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

· Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές

· Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).

· Μεταμόσχευση οργάνων

· Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)

· Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα

· Χρόνια νεφροπάθεια

4. Νευρομυϊκά νοσήματα

5. Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης.

6. Λεχωίδες

7. Θηλάζουσες

8. Άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος(BMI) μεγαλύτερης των 40 kg/m2

9. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. νόσος Kawasaki, ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα) για τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη

10. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.

11. Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά.)

12. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι).

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Π.Βράκας                   Δημήτριος Στ.Φωκάς

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA