24ωρη γενική απεργία σήμερα στο δημόσιο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

24ωρη γενική απεργία σήμερα στο δημόσιο

Με φόντο τα εργασιακά και με σύνθημα ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες ανατροπές κατ’ εντολή των δανειστών» η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος...

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές, λόγω της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Για την κατάσταση στον χώρο της υγείας διαμαρτύρεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία, όπως αναφέρει, «παραμένει δραματική», με τα νοσοκομεία να βρίσκονται «σε οικονομική ασφυξία». Επίσης, κάνει λόγο για «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές», καθώς και για «επιταχυνόμενη συρρίκνωση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας».

Ακόμη, η ΟΕΝΓΕ προγραμματίζει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Μειώθηκαν κατά 370.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι»

Περίπου κατά 370.000 άτομα μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2011 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη μέλη του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, το 2011 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανερχόταν σε 936.000, ενώ σήμερα μαζί με τους ένστολους είναι 567.000.

Πληροφορίες: ΕΡΤ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA