Απεργούν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στις 8 Δεκεμβρίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Απεργούν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στις 8 Δεκεμβρίου

Τη συμμετοχή της στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ που έχει εξαγγελθεί για τις 8 Δεκεμβρίου, επικύρωσε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ)...

Με επίσημη ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, κάνει λόγο για «ημέρα γενικού ξεσηκωμού», εκτιμώντας ότι από κοινού, «δανειστές, εργοδότες και κυβέρνηση, ετοιμάζουν νέα επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία». 

Ειδικά για τα εργασιακά, η ΟΙΥΕ θεωρεί ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει νέο «χτύπημα» με καινούργιο εργασιακό νόμο, που θα περιλαμβάνει τα εξής: 

*Οι ομαδικές απολύσεις θα απελευθερωθούν πλήρως και χωρίς καμία προστασία για τους απολυμένους. 

*Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) με κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ, αλλά και οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες, δεν πρόκειται να επανέλθουν. 

*Οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις και κυρίως οι ατομικές συμβάσεις θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο και θα γενικευτούν. 

*Οι εργαζόμενοι θα αφεθούν χωρίς καμία συλλογική προστασία, θα παραμείνουν έρμαια σε κάθε εργοδότη και σε κάθε επιχείρηση (μικρή ή μεγάλη), με το διευθυντικό δικαίωμα να είναι ο μοναδικός «νόμος» των εργασιακών σχέσεων. 

*Η φθηνή, ευέλικτη, μερική και ανασφάλιστη εργασία, δηλαδή η εργασιακή ζούγκλα, θα εξακολουθήσει να είναι ο κανόνας για όσους έχουν την «τύχη», να έχουν ακόμα δουλειά. *Η ανεργία και η φτώχεια θα γιγαντωθούν ακόμα παραπάνω. 

*Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν και οι συντάξεις θα εξαερωθούν. 

* Οι δημόσιες επιχειρήσεις θα πωληθούν σε ιδιώτες τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και το κοινωνικό κράτος θα καταργηθούν, η Παιδεία και η Υγεία θα χειροτερεύσουν ακόμα παραπάνω. Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΟΙΥΕ καλεί σε απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, διεκδικώντας τα εξής: 

*Ανατροπή των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε οικονομία, εργασία και ασφαλιστικό. *Όχι στις ομαδικές απολύσεις, όχι στην κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, όχι στην επέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στα εσωτερικά των συνδικάτων. 

*Επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων, ΕΓΣΣΕ 751 ευρώ. 

*Κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες. 

*Μέτρα για την ανακούφιση της ανεργίας με ουσιαστική αύξηση και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας. 

*Ουσιαστική ελάφρυνση – διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους. 

*Παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με επίκεντρο τη μισθωτή εργασία και τις ανάγκες της.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA