Δήμος Χαλκιδέων: Υπεγράφη η σύμβαση για τα ακίνητα του ΟΣΕ (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δήμος Χαλκιδέων: Υπεγράφη η σύμβαση για τα ακίνητα του ΟΣΕ (ΦΩΤΟ)

Υπεγράφη την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, μεταξύ του δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε. , Αθανασίου Σχίζα, σύμβαση μίσθωσης από τον Δήμο Χαλκιδέων, διάρκειας 29 ετών...

Η μίσθωση αφορά σε ακάλυπτη έκταση 4.000τ.μ. στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Χαλκίδας, καθώς και του κτιρίου της αποθήκης, 506τ.μ., με σκοπό την ανάπλαση και αξιοποίησή τους. Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας σε συνεδρίαση της 28/9/2016, στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος είχε ενημερώσει το Σώμα για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αναπλάσει και να αξιοποιήσει την εν λόγω περιοχή, στην είσοδο της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης που υπογράφηκε, ο Δήμος Χαλκιδέων για τα πρώτα 5 έτη και μέχρι να ετοιμαστούν οι μελέτες και να ολοκληρωθούν τα έργα, θα καταβάλλει ποσό 50€ μηνιαίως και για το υπόλοιπο διάστημα 1.750€ μηνιαίως, αφού όμως γίνει συμψηφισμός και αφαιρεθεί το κόστος των έργων που θα γίνουν από τον Δήμο. Πρόκειται δηλαδή για μια συμφέρουσα πρόταση και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, στη μισθωμένη έκταση, ο Δήμος σχεδιάζει να δημιουργήσει στο κτίριο της αποθήκης, Πολυχώρο Πολιτισμού και στον περιβάλλοντα χώρο, πάρκινγκ, από το οποίο προσδοκά να προκύψουν έσοδα.

Τόνισε ακόμη, ότι με τις παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του ΟΣΕ και μ' αυτές που σχεδιάζονται, θα αναδειχθεί αυτή η πλευρά της πόλης, που μέχρι πριν μερικά χρόνια αποτελούσε σημείο αρνητικών σχολίων για την εγκατάλειψή της.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA