Επίθεση Μαξίμου στο ΔΝΤ: Αναξιόπιστα και ψευδή στοιχεία, δεν σέβεστε τον ελληνικό λαό | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επίθεση Μαξίμου στο ΔΝΤ: Αναξιόπιστα και ψευδή στοιχεία, δεν σέβεστε τον ελληνικό λαό

Σκληρή επίθεση μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου εξαπέλυσε το Μαξίμου - Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε ψευδή στοιχεία, σε ανεπάρκεια σε επίπεδο τεχνοκρατών του Ταμείου και κάλεσε το ΔΝΤ να δείξει σεβασμό στον ελληνικό λαό...

Με μια μακρά αναφορά στις αποτυχημένες προβλέψεις του ΔΝΤ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε για τα έτη από το 2011 ως το 2013 όταν το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη και η χώρα είχε τελικά ύφεση από 3,3% ως και 6,6%, αναφέρθηκε στην καταστροφολογική λογική των μετέπειτα προβλέψεών του που επίσης διαψεύστηκαν και έκανε λόγο για ψευδή δεδομένα τα οποία επικαλούνται στο άρθρο του οι κύριοι Τόμσεν και Όμπσφελντ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θα περίμενε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τον ελληνικό λαό, το Ταμείο να μην βασίζεται σε ανακριβή και ψευδή στοιχεία. Το ΔΝΤ οφείλει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μάλιστα αναφερόμενος και στο άρθρο των Τόμσεν – Όμπσφελντ ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι το Ταμείο ουσιαστικά αυτοανερείται.
 
Οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν πως το Ταμείο δεν επιθυμεί περαιτέρω λιτότητα και είναι υπέρ πλεονασμάτων 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος, όμως στο άρθρο τους αναφέρουν ότι θα αποδεχτούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα θέσουν θέμα συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά δεν θα δεχθεί νέα μέτρα.

Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής: Δεν θα αποδεχθεί τη νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης στην περίπτωση που δεν υπάρξει λύση και σε συμφωνία και εάν υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι κανείς δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη μια αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, υπενθυμίζοντας ότι “δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση να παραδόση τη χώρα στη συμμαχία των προθύμων”.
 
Πληροφορίες: Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA