Θεοφάνεια 2017 στη Χαλκίδα: Με λαμπρότητα και τσουχτερό κρύο εορτάστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θεοφάνεια 2017 στη Χαλκίδα: Με λαμπρότητα και τσουχτερό κρύο εορτάστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, παρά το τσουχτερό κρύο, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Χαλκίδα - Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο μαθητής του 2ου Λυκείου Χαλκίδας, Στέργιος Μπίλας...

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδας, κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ενώ αργότερα ξεκίνησε η ιερά Λιτανεία, η οποία με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και πολλών πιστών, κατευθύνθηκε στην παραλία της πόλης.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου και την Δέηση που ανεπέμφθη, ο Σεβασμιώτατος έψαλλε το τροπάριο των Θεοφανείων «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...» με δεκάδες νεαρούς να βουτάνε για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και πλήθος κόσμου να τους παρακολουθεί.
Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, οι βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου και Νίκος Μίχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, Μίνα Παπαναστασίου, Στρατιωτικές, Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές, Περιφερειακοί - δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA