Άγρια κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Άγρια κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ...

Όπως αναμενόταν η σύγκρουση κορυφής μεταξύ των δύο αρχηγών δεν περιορίστηκε στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά επεκτάθηκε και στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Το Grexit , η ανοικτή αξιολόγηση, τα μέτρα, το ενδεχόμενο 4ου μνημονίου, η διαπλοκή, ο Ψυχάρης, τα δάνεια του Κήρυκα των Χανίων και της Αυγής ήταν ο καμβάς της σφοδρής αντιπαράθεσης με βαρύτατες προσωπικές βολές. 

ΒΙΝΤΕΟ
Ο Αλέξης Τσίπρας που εξάντλησε το θέμα «δάνεια του Κήρυκα των Χανίων» κατηγόρησε τον K. Μητσοτάκη ότι είναι «κληρονόμος της διαπλοκής» με τον πρόεδρου της ΝΔ να του απαντά ότι μετατράπηκε μέσα στη βουλή σε «κούφιο μεγάφωνο του Βαξεβάνη».

Στην κόντρα παρενέβη και η κ. Γεννηματά η οποία δέχθηκε επίσης τα πυρά του πρωθυπουργού για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ λέγοντας «τη συζήτηση ευτέλισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ετοιμάζεστε για συνθηκολόγηση ηττημένου. Το μόνο που σας έχει μείνει είναι να στάζετε δηλητήριο».

«Τι τα κάνατε τόσα λεφτά; σας απασχολεί αν θα τα ξεπληρώσετε;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας την κ. Γεννηματά σχολιάζοντας δηκτικά «διεκδικείτε να έρθετε να μας σώσετε». 

«Σφαγή» για Κήρυκα Χανίων, ΔΟΛ, εκλογές και δημοσκοπήσεις

«Ο αγαπημένος σας Κήρυκας Χανίων κ. Μητσοτάκη. Εξασφάλισε δάνειο 300.000 ευρώ ένα μήνα πριν αναστείλει την έκδοσή του. Είπατε ότι είναι μια ιστορική εφημερίδα και ότι είστε δισέγγονος του Βενιζέλου. Δισέγγονος του Βενιζέλου μπορεί να είστε, αλλά όχι κληρονόμος της ιστορίας του. Είστε κληρονόμος της διαπλοκής κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας

«Ούτε ένα ευρώ δεν έχασε η τράπεζα, ή Έλληνας φορολογούμενος από το δάνειο του Κήρυκα. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να μας πάτε σε εκλογές με ζήτημα τον Κήρυκα και Siemens, ελάτε να πάμε σε εκλογές, να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις. προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης.

«Μην βιάζεστε να πάμε σε εκλογές γιατί όταν θα πάμε κρατώντας μια εχθρική στάση θα την πληρώσετε» του απάντησε ο κ Τσίπρας ενώ νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει την ελαφρώς αγοραία φράση «Μπορεί να μείνετε με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι...». 

«Αφού μας ρημάξατε ζητάτε εκλογές για να σώσετε την χώρα» είπε ειρωνικά απαντώντας στο αίτημα για εκλογές που επανέλαβε νωρίτερα ο κ.Μητσοτάκης.  


Και συνέχισε: «Μην πιστεύετε κ. Μητσοτάκη τον Ψυχάρη. Ο Ψυχάρης θα πρέπει να απολογηθεί στη δικαιοσύνη και για τα δάνεια και γιατί διέλυσε ένα ιστορικό συγκρότημα» ανέφερε απαντώντας στις συνεχείς προκλήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει για τις συναντήσεις τους.


Παράλληλα, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας εκ νέου εκλογές προκειμένου μια νέα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση "να σώσει ότι σώζεται μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον" καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι οδηγεί την χώρα σε ένα αντίστοιχο με το 2015 δίλημμα.

Ο Κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση ως την πιο αποτυχημένη και βλαβερή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και ότι ο κ. Τσίπρας εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδο και επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση το θέμα Grexit.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA