Παπαδάκης και Αρνιακός αποχαιρέτησαν τον Λουκιανό Κηλαηδόνη τραγουδώντας (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Παπαδάκης και Αρνιακός αποχαιρέτησαν τον Λουκιανό Κηλαηδόνη τραγουδώντας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα βίντεο αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη ξεκίνησε η εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη το πρωί της Τετάρτης...

«Αντίο φίλε… Λουκιανός Κηλαηδόνης, που συνοδεύει διαφορετικές γενιές και διαφορετικές ηλικίες, ας μου επιτραπεί να πω τα χρόνια της εφηβείας μου, το πάρτυ στη Βουλιαγμένη που χάλασε το σολεξακι όταν γύριζα και το παράτησα και γύρισα με τα πόδια και μετά έκανα 10 μέρες για να το βρω. Εκείνο το πάρτυ της αθωότητας μας τον Ιούλιο του 1983. Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με ένα πιάνο, με μια γλυκύτητα, με μια αγνότητα που μέσα από έναν απλό καθημερινό στίχο μας έδινε τη γλυκύτητα της εποχής και με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο και ιδιαίτερα γλυκό τρόπο.

Αφήνει ένα κενό ο Λουκιανός των εφηβικών μας χρόνων, ο Λουκιανός των υπέροχων στιγμών που μας έχει προσφέρει. Να συλλυπηθούμε την Άννα Βαγενά, τη γυναίκα του. Έτσι είναι η ζωή. Ο καλύτερος τρόπος για να θυμάσαι τους ανθρώπους που φεύγουν είναι να ελπίζεις και να έχεις χαμόγελο» ήταν οι λέξεις που μοιράστηκε ο Γιώργος Παπαδάκης στην έναρξη, ενώ λίγο αργότερα ο Τάσος Αρνιακός θέλησε να πει δυο λόγια για τον καλλιτέχνη που «έφυγε»:

«Ο Λουκιανός κατάφερε να εκφράσει πολλές γνώμες της εποχής εκείνης και όχι μόνο με το ρομαντικό στυλ, είχε εκφράσει και οικονομικές απόψεις οι οποίες βρίσκονται μπροστά μας αυτή τη στιγμή, είχε εκφράσει το άγχος της εποχής και είχε εκφράσει επίσης και το ρομαντισμό, το αγιόκλιμα και τα γιασεμιά που σιγά σιγά χάθηκαν στα θερινά σινεμά. Θέλω να πω ότι συντρόφευσε τη ζωή μας και όπως καταλαβαίνεις είμαι πολύ συγκινημένος σήμερα γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της νιότης μας φεύγει μαζί του.»

Το τραγούδι «Μη χτυπάς» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ήταν εκείνο με το οποίο αποχαιρέτησαν τον τραγουδοποιό, σιγοψυθιρίζοντας το στον αέρα της εκπομπής.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA