Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση αγροτών – Αποστόλου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση αγροτών – Αποστόλου

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τους συναρμόδιους υπουργούς...

Δεν προέκυψε τίποτα θετικό για τα αιτήματά μας, δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, και κάλεσε τους αγρότες να ενισχύσουν τα μπλόκα και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της προσεχούς Τρίτης στην Αθήνα.

Για ουσιαστική συζήτηση έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, αναφερόμενος στα μέτρα θεσμικού χαρακτήρα της κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπογράμμισε πως ό,τι ψηφίστηκε στο ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν αλλάζει. Η ίδια πρόσθεσε ότι το αφορολόγητο στους αγρότες ισχύει και θα μείνει ως έχει και για το 2017, σημειώνοντας ότι εξετάζεται ο ειδικός φόρος κατανάλωση στο κρασί και το εργόσημο στην οικογενειακή εργασία.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης είπε ότι δόθηκαν διευκρινήσεις για το αφορολόγητο και για το ασφαλιστικό, ενώ, για όσα ζητήματα δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος έγινε γόνιμος διάλογος

Στη συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA