Η ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Η ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο μίλησε ο πρωθυπουργός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας - Μήνυμα στους δανειστές για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για την επόμενη ημέρα της οικονομίας...

«Η επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης μάς υποχρεώνει να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε σοβαρά και προσεκτικά την επόμενη μέρα. Το διακύβευμα για το αύριο της οικονομίας, δεν παίζεται στο χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων αλλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας. Το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουν φορά τα διαγράμματα με πιο αισιόδοξα στοιχεία αλλά η αναπτυξιακή πορεία να γίνει αισθητή στην κοινωνία. 
 
Στόχος μας πρέπει να είναι η σύγκλιση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες & η βελτίωση της θέσης της χώρας μας στον διεθνή καταμερισμό εργασίας. Ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση της προστασίας στην εργασία, η φορολογική ασυλία στον μεγάλο πλούτο, η προστασία των ισχυρών απέναντι στον μικρό και μεσαίο ανταγωνισμό. Για εμάς ευημερία είναι η μείωση των ανισοτήτων,η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου,το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή δουλειά, σε ένα βιώσιμο κράτος.»

«Από σήμερα ξεκινά μια οργανωμένη διαδικασία, για την διαμόρφωση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής τα επόμενα χρόνια, με ορίζοντα το 2021» συνέχισε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: «Οι πιο ανταγωνιστικές οικονομίες είναι αυτές που επενδύουν στην γνώση,την καινοτομία,το ανθρώπινο κεφάλαιο,τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να στραφούμε, έχοντας στο μυαλό μας ότι το τελικό αποτέλεσμα αντανακλάται στην κοινωνία».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA