Σύσκεψη για το θέμα της ρηνιτοκαλλιέργειας στη Χαλκίδα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Σύσκεψη για το θέμα της ρηνιτοκαλλιέργειας στη Χαλκίδα

Σύσκεψη φορέων για το θέμα των ρητινοκαλλιεργητών, πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ευβοίας. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, οι Δήμαρχοι Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας Χρήστος Καλυβιώτης, Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου, Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας (Συμφωνία για τη Στερεά, Λαϊκή Συσπείρωση), καθώς επίσης ο Πρόεδρος και εκπρόσωποι του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Ν. Εύβοιας...

Επιστολή συμπαράστασης και προσυπογραφής των αιτημάτων απέστειλε ο Βουλευτής ΝΔ κ. Σίμος Κεδίκογλου, ενώ σύμφωνη γνώμη εξέφρασε προφορικά και ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκαν και αναγνωρίστηκαν από όλα τα μέρη η τεράστια σημασία της ρητινοκαλλιέργειας για την τοπική οικονομία και την προστασία του δασικού πλούτου, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Με βάση αυτά αποφασίστηκαν:

1. Η υποβολή αιτήματος για άμεση συνάντηση των παρευρισκομένων με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο προς έκθεση των προβλημάτων και εύρεση λύσεων, που θα αποκαταστήσουν την αδικία που υφίσταται ο κλάδος.

2. Η διεκδίκηση αποζημίωσης ύψους 0,45€ ανά κιλό κατ' ελάχιστον, ήδη από τη φετινή παραγωγή.

3. Η διεκδίκηση από την Πολιτεία των υπεσχημένων αποζημιώσεων για το κεφάλαιο δένδρων χαλεπίου πεύκης, που καταστράφηκε με την πυρκαγιά του 2016 στην περιοχή της Λίμνης.

4. Η έκδοση σχετικού ψηφίσματος προς δημοσίευση και επίδοση στον αρμόδιο Υπουργό.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA