Εγκαινιάστηκε η Πινακοθήκη του Δήμου Χαλκιδέων - Κορδέλες και φιέστες από τον Χρήστο Παγώνη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Εγκαινιάστηκε η Πινακοθήκη του Δήμου Χαλκιδέων - Κορδέλες και φιέστες από τον Χρήστο Παγώνη (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 19 Απριλίου, τα εγκαίνια της Πινακοθήκης του Δήμου Χαλκιδέων και παράλληλα της έκθεσης με τίτλο «Η Εύβοια του Δημήτρη Μυταρά: επιλογές έργων από τη συλλογή της ΑΓΕΤ Ηρακλής»...
 
Όπως θα δείτε ο Χρήστος Παγώνης έκοψε ο ίδιος την κορδέλα των εγκαινίων δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση, την οποία ωστόσο παρακολούθησαν λιγοστοί δημότες, εκτός από τους δεκάδες «επίσημους» προσκεκλημένους που έδωσαν το παρών.
 
Ο Δήμος Χαλκιδέων αναφέρει για τα εγκαίνια:


Ένα εμβληματικό βιομηχανικό κτίριο του 1909 μετατράπηκε σε χώρο πολιτισμού και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, φιλοδοξώντας να αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της πόλης.

Επιλεγμένα έργα του μεγάλου Χαλκιδέου Ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά που δημιουργήθηκαν για το ημερολόγιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής του 1973, δεν παρουσιάζουν απλά εικόνες της πατρίδας του, αλλά τα προσωπικά του βιώματα, τις μνήμες και τις αναμνήσεις του. Η ζωγραφική του, λιτή και ανθρώπινη, θα προσφέρει στους επισκέπτες όχι μόνο τη χαρά της αναγνώρισης γνώριμων τόπων, αλλά και την απόλαυση της τέχνης ενός σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου. Παράλληλα, στην έκθεση παρουσιάζονται έργα του Γιώργου Μανουσάκη, του Γιάννη Μιγάδη, του Γιάννη Σπυρόπουλου, του Μανώλη Καλλιγιάννη, του Παύλου Σάμιου και του Αλέκου Λεβίδη, που αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποιότητα της Ελληνικής Τοπιογραφίας.

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της Δημοτικής Πινακοθήκης στην πολιτιστική ταυτότητα και στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου ενώ επεσήμανε τις συνολικές προσπάθειες του καταβάλλονται για την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA