Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος ο Βαξεβάνης μετά από μήνυση της συζύγου του Στουρνάρα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος ο Βαξεβάνης μετά από μήνυση της συζύγου του Στουρνάρα

Ελεύθεροι με την εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου καθώς σε βάρος τους κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου η σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα...

Αφορμή για τη μήνυση της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη αποτέλεσε δημοσίευμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα που εκδίδει ο Κ. Βαξεβάνης, με τίτλο: «Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες» και υπότιτλους: «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο αν και δεν είναι η ειδικότητα του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και: «ακόμη και 400.000 ευρώ διέθεσε το υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».

Η Λ. Νικολοπούλου ζητά την ποινική δίωξη των δημοσιογράφων, αναφέροντας πως όλα όσα παρατίθενται στο επίμαχο δημοσίευμα είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και συκοφαντικά, ενώ αποδίδει στον εκδότη και στους συντάκτες του επίμαχου κειμένου ότι «ενήργησαν με πρόθεση με κοινό δόλο και με αποκλειστικό σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς επίσης να με βλάψουν και να με καταστρέψουν οικονομικά».

Οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψη τους στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι και για την υπόθεση να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να αξιολογηθούν τόσο τα στοιχεία του επίμαχου ρεπορτάζ όσο και οι ισχυρισμοί της μηνύτριας.

Σε δηλώσεις του ο Κ. Βαξεβανης επέμενε στην βασιμότητα όσων έχει δημοσιεύσει για την εταιρία της συζύγου του κ. Στουρναρα.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: «Η μήνυση βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας»

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «Documento» Κώστα Βαξεβάνη:

«Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας. Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA