Ληστές χρηματοκιβωτίων: Ελεύθερος αφέθηκε ο 30χρονος που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ στο πάρτι αρραβώνων του - «Δεν βρέθηκαν στοιχεία» λέει ο Ανακριτής | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ληστές χρηματοκιβωτίων: Ελεύθερος αφέθηκε ο 30χρονος που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ στο πάρτι αρραβώνων του - «Δεν βρέθηκαν στοιχεία» λέει ο Ανακριτής

Ελεύθερος αφέθηκε ο 30χρονος άνδρας που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ στο πάρτι αρραβώνων του...

«Βάγγο, Βάγγο» μαζί με μια ακατάληπτη φράση, που άκουσαν οι «συνακροατές» αστυνομικοί, από μια χαρακτηρισμένη επιχειρησιακή τηλεφωνική σύνδεση των ληστών των χρηματοκιβωτίων, είναι αυτή που οδήγησε στο κρατητήριο, τον 30χρονο υποψήφιο «γαμπρό» και χάλασε την έκπληξη που επιφύλασσε στην αγαπημένη του την ημέρα των γενεθλίων της, με μία πρόταση γάμου!
 
Ο 30χρονος ήταν ο μόνος από τους 15 συλληφθέντες που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς ο δικαστικός λειτουργός έκρινε ότι αυτή η συνομιλία που έγινε… μία ώρα μετά από διάρρηξη εταιρείας στο Κορωπί, από τηλεφωνική σύνδεση που εξέπεμπε στο Μενίδι, δεν ήταν ικανά στοιχεία για προκαλέσουν την προφυλάκισή του. Δεν έγινε το ίδιο με τους επτά ακόμη καλεσμένους της «πρότασης γάμου», και από την αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων της Λ. Καραμανλή, βρέθηκαν σε διάφορες φυλακές της χώρας.
 

Ο νεαρός κατηγορούμενος, όπως γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος", για να αποδείξει στον δικαστικό λειτουργό ότι είναι σκληρά εργαζόμενος και δεν συμμετέχει στην εγκληματική ομάδα , επέδειξε φωτογραφίες και αναρτήσεις του στο… facebook, που τον απεικόνιζαν να εργάζεται μαζί με τον πατέρα του σε ξυλουργικές εργασίες κατασκευάζοντας πόρτες και ντουλάπια. Αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, έγιναν αποδεκτά από τον ανακριτή, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. 

Σημειώνεται ότι στο σπίτι του «αρραβωνιάρη», ομογενή από το Ουζμπεκιστάν, βρέθηκαν διάφορα κέρματα αξίας 703 ευρώ, τα οποία δικαιολόγησε ότι προέρχονται από την δεύτερη εργασία του σε καφετέρια του θείου του.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί τον παρουσίασαν ως «ιδιαίτερα ενεργό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης αναλαμβάνοντας ρόλο φυσικού αυτουργού κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων. Όπως ανέφερε το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, συμμετείχε ως φυσικός αυτουργός στην κλοπή της περίπτωσης 142, ενώ θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή του στην πλειονότητα των διαπραχθεισών αξιόποινων πράξεων, με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από το σύνολο της αστυνομικής έρευνας προανάκρισης». 

Οι αστυνομικοί που σχημάτισαν την δικογραφία ανέφερεαν επίσης ότι ο κατηγορούμενος τήρησε αρνητική στάση κατά την απολογία του. Επίσης κάνουν λόγο για κατηγορούμενο που «επιδεικνύει αδιάλειπτη και μη περιοριζόμενη εγκληματική συμπεριφορά». 

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA