Πτώση μαχητικού αεροσκάφους στις Σποράδες – Σώος ο πιλότος! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους στις Σποράδες – Σώος ο πιλότος!

Μαχητικό Μιράζ 2000 κατέπεσε στις 12:20 το μεσημέρι της Δευτέρας (29-05-2017) λόγω μηχανικής βλάβης, 15 μίλια νότια των Σποράδων, στην περιοχή της Σκοπέλου...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής εγκατέλειψε έγκαιρα με εκτίναξη το αεροσκάφος και παρελήφθη σώος από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο τον μετέφερε με ασφάλεια στο 251 γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας, στις 13:30 μ.μ.

Το MIRAGE-2000 της 332 μοίρας είχε απογειωθεί μαζί με ένα άλλο ομοίου τύπου από την αεροπορική βάση της Τανάγρας για άσκηση εναέριας μάχης -ένας εναντίον ενός. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διερευνά τα αίτια του συμβάντος.

Στη θαλάσσια περιοχή Γαϊδάρες, όπου υπάρχουν διάσπαρτες μικρές βραχονησίδες, έχει καταπέσει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε ότι δόθηκε εντολή από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και απέπλευσε αμέσως από την Σκόπελο ταχύπλοο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου διατάχθηκε να αρχίσει έρευνες στην περιοχή Γαϊδάρες, στα ανοιχτά του Στάφυλου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA