ΤΕΙ Χαλκίδας: Αγανακτισμένοι οικότροφοι απέκλεισαν με σκουπίδια την είσοδο των γραφείων της Διοίκησης (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΤΕΙ Χαλκίδας: Αγανακτισμένοι οικότροφοι απέκλεισαν με σκουπίδια την είσοδο των γραφείων της Διοίκησης (ΦΩΤΟ)

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιεί από το πρωί ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, μετά από απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, στα γραφεία της Διοίκησης του ΤΕΙ, ενάντια στην άθλια κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες 2 βδομάδες στο ΤΕΙ Χαλκίδας λόγω της έλλειψης συνεργείου καθαρισμού...

Σε μια συμβολική κίνηση, οι οικότροφοι μάζεψαν τα σκουπίδια που δημιουργούν βουνό στους χώρους της Εστίας και απέκλεισαν την είσοδο των γραφείων της Διοίκησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η σύμβαση των εργολαβικών εργαζόμενων καθαρισμού έληξε με αποτέλεσμα οι χώροι του ΤΕΙ αλλά και η Εστία στην οποία ζουν εκατοντάδες οικότροφοι, να έχουν πνιγεί από τα σκουπίδια με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την υγεία των σπουδαστών. Μάλιστα, σε προηγούμενη κινητοποίηση του Συλλόγου Οικοτρόφων, o αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς κ. Παπαδόπουλος είπε ότι "δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά να περιμένουμε να ανατεθεί το έργο σε κάποια εργολαβία", μια διαδικασία που θα πάρει "τουλάχιστον ένα μήνα", δηλαδή οι χώροι του ΤΕΙ και η Εστία θα μείνουν χωρίς συνεργείο καθαρισμού μέχρι το τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς.
O Σύλλογος απαίτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα επίλυσης του προβλήματος. Ανέδειξε ότι όσο οι υπηρεσίες του ΤΕΙ γίνονται αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας, πάντα θα έρχεται η στιγμή που θα μας πνίγουν τα σκουπίδια, οι όροι σπουδών και ζωής στο ΤΕΙ θα χειροτερεύουν. Απαίτησε να βρεθεί τρόπος ώστε άμεσα να καθαριστεί το ΤΕΙ και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαρισμού υπό την ευθύνη του Ιδρύματος. Έτσι μπορούν να εξασφαλιστούν σ’ ένα βαθμό τα δικαιώματα και οι όροι εργασίας και των ίδιων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων συνεχίζει την αγωνιστική του δραστηριότητα ενάντια στα τεράστια καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εστιακοί σπουδαστές, ενάντια στην πολιτική που ξεχαρβαλώνει τα δικαιώματα, τις σπουδές και τα όνειρά τους. 

Στη Γενική του Συνέλευση αποφάσισε τη συμμετοχή στην πανελλαδική-πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Πλατεία Αγοράς.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA