Χρυσοχοϊδης: «Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει διόδια στο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδα» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χρυσοχοϊδης: «Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει διόδια στο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδα»

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη κατά την επισκέψη του στη πόλη της Χαλκίδας τον Δεκέμβριο του 2014...

Στο πλευρό του, οι Φάνης Σπανός και Χρήστος Παγώνης που διαμαρτύρονται σήμερα για τα διόδια στο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδας:


Δείτε τι είχε δηλώσει ο ο τότε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τα διόδια στο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδας:

Σύμβαση Παραχώρησης του έργου: «Μελέτη-Κατασκευή-Χρηματοδότηση­

Λειτουργία-Συντήρηση και Εκμετάλλευση της Ιόνιας Οδού από Αντίρριο έως Ιωάννινα και του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από Αθήνα (Α/Κ Μεταμόρφωσης) έως Μαλιακός . (Σκάρφεια) και του Συνδετήριου Κλάδου του ΠΑΘΕ Σχηματάρι-Χαλκίδα», η οποία κυρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων με τον Ν.3555/2007, καθορίζονται και τα θέματα διοδίων τελών από τους χρήστες του Έργου Παραχώρησης.

Ιδιαίτερα, το άρθρο 24.2.2 της Σύμβασης Παραχώρησης αναφέρει ότι ο Παραχωρησιούχος έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει και λειτουργήσει είτε ανοικτό σύστημα διοδίων με μετωπικούς ή μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς διοδίων, είτε κλειστό σύστημα διοδίων με πλήρη έλεγχο όλων των εισόδων και εξόδων του ΈργουΠαραχώρησης.

Η τιμολόγηση στους μετωπικούς σταθμούς γίνεται με βάση το μήκος χρέωσης του σταθμού, ενώ στους πλευρικούς σταθμούς γίνεται σύμφωνα με το διανυθέν ή • υπολειπόμενο μήκος του μήκους χρέωσης του σχετιζόμενου μετωπικού σταθμού, ' δηλαδή κάποιο όχημα δεν χρεώνεται δύο φορές για οποιοδήποτε μήκος έχει διανύσει . στον αυτοκινητόδρομο.

Στους παραπάνω μετωπικούς σταθμούς συγκαταλέγεται και ο αναφερόμενος στο σχετικό έγγραφο του Επιμελητηρίου Ευβοίας. Για τη χρήση του Αυτοκινητόδρομου Σχηματάρι-Χαλκίδα προβλέπεται καταβολή διοδίων τελών, το ύψος των οποίων θα είναι ανάλογο της χιλιομετρικής απόστασης Σχηματαρίου-Χαλκίδας.

Σε ό,τι αφορά στην οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων από το κόστος διέλευσης των διοδίων, σημειώνεται ότι η χρήση του Έργου Παραχώρησης δεν είναι υποχρεωτική, δεδομένης της δυνατότητας χρήσης εναλλακτικών διαδρομών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA