1.000 υπολογιστές σε δημοτικά σχολεία της χώρας στο πλαίσιο συνεργασίας υπ. Παιδείας-Εθνικής Τράπεζας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

1.000 υπολογιστές σε δημοτικά σχολεία της χώρας στο πλαίσιο συνεργασίας υπ. Παιδείας-Εθνικής Τράπεζας

Αλλάζει η εικόνα στα 834 δημοτικά σχολεία (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια) που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, τόσο με την τροποποίηση των αναλυτικών ωρολογίων προγραμμάτων τους και τη διεύρυνση της λειτουργίας τους σε ολοήμερα (με Πληροφορική, Αγγλικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένη Γλώσσα, κ.λπ.), όσο και με την τοποθέτηση 1.000 ελεγμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών που πρόσφερε στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η Εθνική Τράπεζα, οι οποίοι έχουν ήδη διατεθεί σε αυτά τα σχολεία...

Ο εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο για τη διδασκαλία και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών περισσότερων των 10.000 μαθητών.

Η συμφωνία του υπουργείου με την Εθνική Τράπεζα επικυρώθηκε σε συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Κώστα Γαβρόγλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία διευθυντικών στελεχών του υπουργείου και της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε διεξοδική συζήτηση για τους τρόπους συνεργασίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Παράλληλα με την προσφορά στα 834 σχολεία, το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και με τη χορηγική υποστήριξη του i-bank της Εθνικής Τράπεζας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία της δημιουργίας εργαστηρίων ανοικτών τεχνολογιών «Edulabs» σε σχολεία, με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών τους.

Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που παρέχουν σε μαθητές και καθηγητές όλες τις κατάλληλες υποδομές, βασισμένες σε ανοικτές τεχνολογίες (open source), καθώς και ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην ψηφιακή εποχή και τα πολλά πλεονεκτήματά της στην εκπαίδευση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA