Πρατσόλης για ΛΑΡΚΟ: «Τυχοδιωκτική και ρουσφετολογική η πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων και κυβερνήσεων» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πρατσόλης για ΛΑΡΚΟ: «Τυχοδιωκτική και ρουσφετολογική η πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων και κυβερνήσεων»

Την Πέμπτη (08-06-2017), στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νομών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ με τα Σωματεία της εταιρείας...

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης, ο οποίος στην παρέμβασή του τόνισε την αναγκαιότητα να στηριχθεί η βιωσιμότητα της εταιρείας όχι μόνο για το συμφέρον της Εθνικής Οικονομίας, λόγω του στρατηγικού της χαρακτήρα αλλά και των εργαζομένων και της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που οδήγησαν την ΛΑΡΚΟ σ’ αυτό το επικίνδυνο σημείο και δεν είναι άλλα από τα ακόλουθα:

1. Η τυχοδιωκτική και ρουσφετολογική πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων και των προηγούμενων Κυβερνήσεων.

2. Η ληστρική εκμετάλλευση της ΔΕΗ που χρέωνε την εταιρεία με 58€/mwh ενώ σήμερα η Κυβέρνησή μας μείωσε την τιμή σε 37€/mwh.

3. Το απαράδεκτο hedging (συμβόλαιο πώλησης σταθερής τιμής) που η Κυβέρνηση της Ν.Δ είχε εφαρμόσει στα χρόνια 2004 – 2009 το οποίο στοίχισε στην εταιρεία περίπου 550.000.000 $. Περιέργως τότε η εποπτεία της ΛΑΡΚΟ μεταφέρεται από το ΥΠ.ΑΝ. στο ΥΠ.ΟΙΚ. και μάλιστα στον τότε Υφ. Οικ. Τον κ. Δούκα. Ορίζεται διοίκηση έμπειρη στα τραπεζικά προϊόντα και αρχίζει ένα ξέφρενο παιχνίδι με τις προπωλήσεις του Ni σε σταθερή τιμή. Όσο οι τιμές του Νικελίου ανεβαίνουν τόσο η ΛΑΡΚΟ έχει απώλειες κερδών. Οι τιμές του Ni έφθασαν το 2007 μέχρι τα 52.000$/τ. με μέση τιμή έτους τα 38.000$/τ.

Οι απώλειες κερδών της ΛΑΡΚΟ αυτής της περιόδου έχουν υπολογιστεί στα 450.000.000 $.

Πέραν αυτού, στο φορολογικό έλεγχο του 2009 η εφορία δεν δέχθηκε τα έξοδα του hedging σαν έξοδα διασφάλισης τιμής και καταλόγισε στην εταιρεία το ποσό των 195.000.000 € ως φορολογικές διαφορές.

4. Η απαράδεκτη πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων που δεν προσέφυγαν υπερ της εταιρείας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το θέμα των Κρατικών ενισχύσεων που σήμερα η ΛΑΡΚΟ είναι υπόδικη.

Και πολλές άλλες μεγάλες ή μικρές παρεμβάσεις που διόγκωσαν τα χρέη της εταιρείας.

Τόνισε δε ότι είναι αδύνατον να χαράξεις το μέλλον μιας εταιρείας αν πρώτα δεν αναλύσεις τα αίτια που έφεραν την εταιρεία στη δεινή αυτή θέση. Η επιλεκτική αμνησία κάποιων, και στο θέμα της ΛΑΡΚΟ, σίγουρα βοηθάει την δική τους πολιτική πορεία, όχι όμως την προοπτική της ίδιας της εταιρείας.

Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για την ομαλή πορεία της εταιρείας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA