Στον Ανακριτή οι «νονοί της νύχτας» που εκβίαζαν καταστηματάρχες - Ανάμεσα τους ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ - Αναζητείται ο δεύτερος αστυνομικός (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στον Ανακριτή οι «νονοί της νύχτας» που εκβίαζαν καταστηματάρχες - Ανάμεσα τους ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ - Αναζητείται ο δεύτερος αστυνομικός (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο πολυμελείς συμμορίες «νονών της νύχτας» οι οποίες με το πρόσχημα παροχής προστασίας εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων, εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και οδηγήθηκαν στον Ανακριτή...

Στις συμμορίες συμμετείχαν και δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ, ο ένας από αυτούς συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος δεν έχει εντοπιστεί.

Όσον αφορά στον ρόλο των αστυνομικών στις δυο εγκληματικές οργανώσεις, ο ένστολος που συνελήφθη φέρεται να συμμετείχε ακόμα και στην είσπραξη του κεφαλικού φόρου από τους επιχειρηματίες.
Οι δυο συμμορίες είχαν χωρίσει την Αττική σε τομείς και εκβίαζαν γνωστά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και μπαρ από τα Βόρεια μέχρι τα Νότια Προάστια αλλά και το κέντρο της Αθήνας.

Τέλος, οι συλληφθέντες αναλάμβαναν συνοδείες αθλητικών παραγόντων σε τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και συμμόρφωση ατόμων που είχαν διαφορές με τους «καλοπληρωτές».

Οι διάλογοι που καταγράφτηκαν είναι αποκαλυπτικοί. Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει ο αρχηγός της μίας συμμορίας, με το προσωνύμιο: «ψηλός»: «Τώρα να δεις, κατεβήκαμε στο Γκάζι οχτώ άτομα. Όλοι… Μίλαγε όλο το Γκάζι και κατεβήκαμε. Όταν κατεβαίνουμε κάτω ή Μπουρνάζι πέφτει η σιγή του τάφου. Τις καθημερινές έχω πέντε άτομα έξω, έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα. Πέντε άτομα έξω, πρέπει να γίνει κάτι ιδιαίτερο για να έρθω εγώ για ενίσχυση με ένα ή δύο άτομα».
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA