Νότια Εύβοια: Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για την υπολειτουργία του Τμήματος Συγκοινωνιών Αλιβερίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νότια Εύβοια: Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για την υπολειτουργία του Τμήματος Συγκοινωνιών Αλιβερίου

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:
 
Το Τμήμα Συγκοινωνιών Αλιβερίου οδηγείται σε πλήρη απαξίωση, μιας και η έλλειψη προσωπικού καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών της Νότιας Εύβοιας.
 
Οι συναλλαγές έχουν τελματώσει, η έκδοση των αδειών οδήγησης καθυστερεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ οι ανάγκες των αυτοκινητιστών εξυπηρετούνται πλέον από την Χαλκίδα.
 
Εκτός από τους απλούς πολίτες που διαμαρτύρονται, έντονη είναι η δυσαρέσκεια των αυτοκινητιστών και των εκπαιδευτών οδηγών, των οποίων αντιπροσωπεία έκανε παράσταση στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, εκθέτοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
 
Ο Δήμος συντάχθηκε άμεσα με το αίτημα των εκπαιδευτών οδήγησης, των αυτοκινητιστών και των πολιτών της Νότιας Εύβοιας και με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Φάνη Σπανό επισημαίνει την εικόνα διάλυσης του Τμήματος , τα προβλήματα που δημιουργούνται, τους κινδύνους από το οδικό δίκτυο και ζητά την άμεση στελέχωση του τμήματος και τον ορισμό προϊσταμένου που θα βρίσκεται καθημερινά στην υπηρεσία.
 
Πρόσφατα συναντηθήκαμε με αντιπροσωπία των εκπαιδευτών οδηγών και ενημερωθήκαμε για την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Συγκοινωνιών Αλιβερίου.
 
Το Τμήμα υπολειτουργεί και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες δεν εξυπηρετούνται.
 
Δεν υπάρχει Τεχνικός και χρειάζεται ακόμα ένας Διοικητικός υπάλληλος ενώ ο Προϊστάμενος βρίσκεται στην Χαλκίδα και έρχεται το μεσημέρι της Πέμπτης και την Παρασκευή.
 
Οι άδειες οδήγησης καθυστερούν πάρα πολύ για την έκδοση τους αφού ξεπερνούν τους τρείς μήνες ενώ τα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως, εξυπηρετούνται πλέον από την Χαλκίδα.
 
Το Τμήμα όπως είναι γνωστό, ιδρύθηκε για να μην υποχρεώνονται οι κάτοικοι της Νότιας Ευβοίας και της Σκύρου να μετακινούνται στη Χαλκίδα και να εξυπηρετούνται όσο πιο κοντά είναι δυνατό στον τόπο που ζουν και εργάζονται.
 
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Τμήμα είναι εικόνα εγκατάλειψης , ενώ διάχυτη είναι η εντύπωση ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον να συνεχιστεί η λειτουργία του.
 
Είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο να συμβεί και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Δεν είναι λογικό, να μην μετακινούνται δύο υπάλληλοι που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα και να αναγκάζονται εκατοντάδες πολίτες να μετακινούνται στη Χαλκίδα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA