Οριστικό «λουκέτο» στο ΣΔΟΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΕΛΟΠΥ
 

Οριστικό «λουκέτο» στο ΣΔΟΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας

«Η εξοικονόμηση πόρων και η επίτευξη δημοσιονομικού οφέλους μέσω της επαναξιολόγησης των δομών» φέρνει οριστικό λουκέτο στην αυτόνομη Περιφερειακή διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας και Στερεάς...

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών το έργο που επιτελούσαν έξι διευθύνσεις - υποδιευθύνσεις δεν ήταν τόσο ώστε να συντηρούνται ανεξάρτητα κομμάτια και ουσιαστικά συστήνεται ένα ΣΔΟΕ για τη Νότια Ελλάδα με έδρα την Αθήνα και ένα για τη Βόρεια Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου περιλαμβάνει την αναστολή λειτουργίας από 28 Σεπτεμβρίου 2017 των παρακάτω Περιφερειακών Υπηρεσιών (και των υπαγόμενων σε αυτές οργανικών μονάδων) της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ:

i) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων

ii) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων

iii) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

iv) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Kρήτης,

που συγχωνεύονται με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής – Αιγαίο και

v) Υποδιεύθυνση Κομοτηνής της Π.Δ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που συγχωνεύεται με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Επίσης άμεσα, από την δημοσίευση της απόφασης, αναστέλλεται η λειτουργία της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ. Οι καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητες της ως άνω Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς ασκούνται εφεξής από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής-Αιγαίου.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα