Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα! Οριστική έξοδος από την κρίση και τα μνημόνια...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα! Οριστική έξοδος από την κρίση και τα μνημόνια...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μήνυμα ότι η οικονομία ανακάμπτει, ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση εργάζεται για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ, με την ομιλία του, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης»...

Θα μιλήσω για το αύριο, για το μεγάλο στοίχημα που ανοίγεται μπροστά μας, να σχεδιάσουμε το μέλλον μαζί και να οργανώσουμε το μέλλον για τους πολλούς, είπε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.
 
ΒΙΝΤΕΟ
Χρέος μας, πρόσθεσε, είναι να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα, της ισότητας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης. Να δημιουργήσουμε θεσμούς για να μπορούμε να προστατεύουμε αυτό που ονομάζουμε δημόσιο συμφέρον.

Θέλω να πω με αποφασιστικότητα, υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας, ότι δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην Ελλάδα που χρεοκόπησε. Η αντιμετώπιση της διαπλοκής, πρόσθεσε, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες -τις επόμενες μέρες σε πείσμα πολλών θα ολοκληρωθεί- τα πλήγματα στην παραθεσμική ασυδοσία που είχαν επιβάλλει κάποια μεγάλα συμφέροντα, ο έλεγχος στις διάφορες χρυσές λίστες, και η επιβολή των ανάλογων κυρώσεων, πιστοποιούν την θέλησή μας, να μην κάνουμε εκπτώσεις σε μια βασική αρχή του κράτους δικαίου: Να ανταμείβονται όλοι ανάλογα με την προσφορά τους, και να προσφέρουν ανάλογα με τις ανταμοιβές τους.

Ανέφερε ακόμη ότι η χώρα αναβαθμίζεται και γίνεται πάλι στρατηγικός εταίρος των σημαντικότερων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη, επισημαίνοντας ότι το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον δεν είναι τυχαίο γεγονός. Σημείωσε μάλιστα ότι το 2016 οι άμεσες ξένες επενδύσεις σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και ότι το 2017 αναμένεται βελτίωση καθώς το Α΄ τετράμηνο έχουμε εισροή 1,4 δισ.ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, ολοκληρώνεται η αξιολόγηση σχεδόν 800 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους 2 δισ. ευρώ.

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και η αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, είναι συνέπεια και της ανάκτησης του κύρους και των διεθνών συμμαχιών της χώρας, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στις επισκέψεις Μακρόν, Ομπάμα, Πούτιν, και στις δύο δικές του επισκέψεις στην Κίνα ως πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι ξεκινώντας την ομιλία του ο Α. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κίνα, που είναι τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης, εκφράζοντας την ευχή οι ελληνιοκινεζικές σχέσεις να γίνονται όλο και πιο ουσιαστικές και εποικοδομητικές.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA