Αυθαίρετα: Σε 100 δόσεις τα πρόστιμα και νέες εκπτώσεις | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αυθαίρετα: Σε 100 δόσεις τα πρόστιμα και νέες εκπτώσεις

Αύξηση των δόσεων από 80 σε 100 για την εξόφληση των προστίμων αλλά και αλλαγές για όσους πολίτες είχαν δηλώσει αυθαίρετα στις προηγούμενες ρυθμίσεις και τα μεταφέρουν στη νέα ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά τη διαδικασία εξέτασης του νομοσχεδίου «Ελεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος»...

Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Σταθάκης κατά την ομιλία του είπε πως όσοι «μεταφέρουν» το ακίνητό τους από τις παλαιές ρυθμίσεις στη νέα μέσα στο πρώτο εξάμηνο ισχύος της θα τύχουν έκπτωσης 20%. Ακόμα, η υποχρέωση εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας περιορίζεται μόνο στα ακίνητα εκείνα που είχαν χαρακτηριστεί ως «υψηλής προτεραιότητας» (μέσω του δελτίου δομικής τρωτότητας).

«Ο νέος νόμος είναι ευνοϊκός από την άποψη των προστίμων που επιβάλλει σε σχέση με τον προηγούμενο, με εξαίρεση τους συμψηφισμούς που προβλέπονται με βάση τις μεταβατικές διατάξεις για όσους μεταπηδήσουν από τον έναν νόμο στον άλλον. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτούς που έχουν κλείσει τη συμμετοχή τους με βάση τους κανόνες του προηγούμενου νόμου», εξήγησε ο υπουργός.

Παράλληλα, το ΥΠΕΝ προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, οι οποίες αφορούν τα κτίσματα μετά τις 28 Ιουλίου 2011
 
Ειδικότερα, μειώνεται από 20% σε 10% το ποσοστό του προστίμου που θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης βιομηχανικού κτιρίου με πολεοδομική αυθαιρεσία αν προχωρήσει σε νομιμοποίησή της (αν είναι εφικτή). Ταυτόχρονα, εξαιρούνται από τη διαγραφή των προστίμων όσοι έχουν ανεγείρει προσωρινές κατασκευές και κατόπιν δεχθούν να τις κατεδαφίσουν αυτοβούλως.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA