Σε Δικαστήριο της Αθήνας: Σε 21 μήνες φυλακή καταδικάστηκε 32χρονος αστυνομικός που καταγγέλθηκε ότι έβγαλε όπλο και ξυλοφόρτωσε δύο Ευβοιώτες ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια ελέγχου στη Λεωφόρο Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε Δικαστήριο της Αθήνας: Σε 21 μήνες φυλακή καταδικάστηκε 32χρονος αστυνομικός που καταγγέλθηκε ότι έβγαλε όπλο και ξυλοφόρτωσε δύο Ευβοιώτες ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια ελέγχου στη Λεωφόρο Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Άραγε θα ήταν ίδια η απόφαση, αν η δίκη αυτή γινόταν στη Χαλκίδα και ειδικά αν στην Έδρα βρισκόταν εισαγγελέας ή δικαστής που είχε μάλιστα και προσωπικές σχέσεις με τοπικό αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος ήταν και προϊστάμενος του κατηγορουμένου αστυνομικού;

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές από την Εύβοια, έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού -όπως ισχυρίζονται-, από έναν 32χρονο αστυνομικό, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα -πριν από λίγες μέρες- , από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, σε 21 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για έξι κατηγορίες και συγκεκριμένα: εξύβριση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απόπειρα παράνομης βίας, διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών και παράνομη χρήση υπηρεσιακού όπλου.

Το περιστατικό (δείτε ΕΔΩ), έγινε το βράδυ της 6ης Μαρτίου 2017, όταν ο καταγγελόμενος αστυνομικός σταμάτησε για έλεγχο το smart με τα φιμέ τζάμια, στο οποίο βρίσκονταν μέσα οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικό σωματείο της Εύβοιας. Η συνέχεια μοιάζει με ταινία τρόμου και δεν την χωράει ανθρώπινος νους.

"΄Από θαύμα είμαστε ζωντανοί! Μας ξυλοκόπησε άγρια, αποκαλώντας μας Αλέξη Γρηγορόπουλο. Έβγαλε όπλο και μας απειλούσε ότι θα μας τινάξει τα μυαλά στον αέρα. Τώρα τι έχεις να πεις Άλεξ αν σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι; Με πήγε στο αστυνομικό τμήμα και μου λέει γδύσου, βγάλε και το μποξεράκι ...' είναι από τα λίγα που είχαν καταγγείλει οι δυο ποδοσφαιριστές.

"Σήμερα δικαιώθηκαμε, το δικαστήριο έλαμψε", είπαν οι νεαροί. Στο δικαστήριο ο 32χρονος αστυνομικός επέμεινε ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς, ενώ ο συνάδελφος του αστυνομικού που ήταν μαζί του στο περιστατικό -και σύμφωνα με τους νεαρούς παρακολουθούσε αμέτοχος τον ξυλοδαρμό-, υποστήριξε την εκδοχή του κατηγορούμενου συναδέλφου του, λέγοντας χαρακτηριστικά στο δικαστήριο: "Αυτοί είπαν ότι είναι ποδοσφαιριστές. Ούτε τον χτύπησε τον οδηγό, ούτε τίποτα. Ο οδηγός αντέδρασε και δεν άφηνε τον συνάδελφο μου να του κάνει σωματικό έλεγχο. Επίσης ο συνοδηγός αρνιόταν να συμμορφωθεί και να κατέβει. Ήταν αντιδραστικοί..." είπε, αλλά το δικαστήριο δεν πείστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Ποδοσφαιριστές από την Εύβοια καταγγέλουν άγρια κακοποίηση από αστυνομικό: «Μας ξυλοκόπησε άγρια αποκαλώντας μας Αλέξη Γρηγορόπουλο, Έβγαλε όπλο και μας απειλούσε ότι θα μας τινάξει τα μυαλά στον αέρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA