Σοκ στο ΠΑΙΔΩΝ «Αγία Σοφία»: Βρέφος από την Εύβοια διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και σηψαιμία - Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου που διαψεύδει το «κρούσμα χολέρας»! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Σοκ στο ΠΑΙΔΩΝ «Αγία Σοφία»: Βρέφος από την Εύβοια διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και σηψαιμία - Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου που διαψεύδει το «κρούσμα χολέρας»!

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εισήχθη εσπευσμένα ένα βρέφος 13 ημερών από την Εύβοια που γεννήθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για κοριτσάκι το οποίο διαγνώστηκε με σηψαιμία και μηνιγγίτιδα, αλλά όχι με το δονάκιο της χολέρας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Ήδη έχει σταλεί δείγμα κοπράνων του νεογνού για περαιτέρω έλεγχο μετά τα πρώτα αποτελέσματα του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει ότι
«το νεογνό εισήχθη σε επηρεασμένη γενική κατάσταση λόγω εμπυρέτου από οχταώρου, συνοδευόμενο από εμέτους, μειωμένη σίτιση και ανησυχία από 24ώρου, στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου. Από την κλινική εξέταση εισόδου διαπιστώθηκε επηρεασμένη γενική κατάσταση, αγγειοκινητικές διαταραχές, έντονη ανησυχία και ευερεθιστότητα ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε σπασμούς. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαγνώστηκε σηψαιμία και μηνιγγίτιδα. Άμεσα μετά τη διάγνωση, λόγω της υποψίας λοίμωξης από δονάκιο, το νεογνό το οποίο νοσηλευόταν ήδη σε θερμοκοιτίδα απομονώθηκε και άρχισαν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα επαφής και αντισηψίας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το προσωπικό καθαριότητας».

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, άρχισε άμεσα ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή.

«Δείγμα αίματος και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού εστάλη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ) όπου από προφορική ενημέρωση πρόκειται για vibrio non toxigenic το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δονακίων αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας» αναφέρεται.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA