Υπογράφηκε η σύμβαση για το παλιό Κοιμητήριο Χαλκίδας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υπογράφηκε η σύμβαση για το παλιό Κοιμητήριο Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων:

Από τον δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και το εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ – ΚΟΣΣΟΒΑΣ” υπογράφηκε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, η εργολαβική σύμβαση για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του παλιού Κοιμητηρίου Χαλκίδας, στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη.

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 350.000,00€ για το οποίο έπρεπε να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, κυρίως από το Υπουργείο Πολιτισμού. Σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου, θα δημιουργηθεί ζώνη με πλάκες ΑΜΕΑ για την ασφαλή όδευση των τυφλών και θα κατασκευαστούν ράμπες ΑΜΕΑ. Θα γίνει ηλεκτροφωτισμός του χώρου περιμετρικά και θα κατασκευαστεί ξύλινο μονοπάτι, πλάτους 1,5μ, μέχρι το όριο ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκιδέων, τμήμα του οποίου θα είναι στον προβλεπόμενο από το Σχέδιο Πόλεως πεζόδρομο και το υπόλοιπο, στον δημιουργηθέντα χώρο πρασίνου. Το μονοπάτι θα οδηγεί στην είσοδο του παλιού Κοιμητηρίου.

Οι εργασίες θα γίνουν επί των οδών Πανιωνίων, Αμαρυνθίων, Αιγαίωνος και στον χώρο μπροστά από την είσοδο του παλιού Κοιμητηρίου, επί της οδού Αγίου Ιωάννη και είναι οι εξής:

· Οριοθέτηση του χώρου πρασίνου, σύμφωνα με την τοπογραφική μελέτη, ανακατασκευή του υπάρχοντος και εμπλουτισμός του χώρου με φύτευση δένδρων και χλοοτάπητα.

· Κατασκευή πεζοδρομίου, πλάτους 1μ και οριοθέτηση ζώνης πάρκινγκ, πλάτους 2μ, με διαγράμμιση θέσεων.

Η εγκατάσταση του εργολήπτη αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA