Προφυλακίστηκε ο 29χρονος για τα τρομοδέματα - Έφτυσε τους δημοσιογράφους - Ένταση με τους είρωνες αστυνομικούς στα δικαστήρια (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Προφυλακίστηκε ο 29χρονος για τα τρομοδέματα - Έφτυσε τους δημοσιογράφους - Ένταση με τους είρωνες αστυνομικούς στα δικαστήρια (ΦΩΤΟ)

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας ο 29χρονος που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο καθώς και όσων είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ Κρυνονερίου...

Ο κατηγορούμενος έδωσε πολύωρη απόλογία αρνούμενος όσα του αποδίδονται.

Συνθήματα συμπαράστασης φώναξαν κατά την είσοδο και έξοδο του κατηγορούμενου περίπου 50 συγκεντρωμένοι ενώ ο ίδιος έφτυσε τους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες που βρίσκονταν στην Ευελπίδων για να καλύψουν τη μεταγωγή του. 

Δεύτερη προφυλάκιση

Αυτή τη φορά, ο νεαρός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τα όπλα, τις πλαστές ταυτότητες και τα άλλα ευρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αρνείται όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Φραγκίσκο Ραγκούση, προσπάθησε να μεταφέρει τα όπλα για να αποδεσμευτεί.

Επίσης ο 29χρονος, αρνείται ότι κατασκεύασε και έστειλε αυτός τα τρομοδέματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι ο άνθρωπος που κατασκεύασε και έστειλε τον παγιδευμένο φάκελο στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Είναι επίσης εκείνος που κατασκεύασε τα τρομοδέματα που βρέθηκαν στο Κρυονέρι.

Ο συνήγορος του 29χρόνου δήλωσε ότι η δεύτερη προφυλάκιση που αφορά στην ουσία την ίδια υπόθεση είναι παράνομη και θα κάνει προσφυγή.

Ένταση και ειρωνείες

Κατά την έξοδο του περίπου 20 συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κι εκείνος τους απάντησε: «Ο αγώνας συνεχίζεται».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του 29χρόνου οι συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο 10 σήκωσαν πανό. Τότε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί άρχισαν να τους ειρωνεύονται.

Έλεγαν, σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες:

«Σηκώστε το πιο ψηλά, φωνάξτε πιο δυνατά κλπ.

Αποτέλεσμα, ήταν να υπάρξει ένταση. Στο συμβάν παρενέβησαν και περαστικοί, που επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς για την συμπεριφορά τους που την χαρακτήρισαν προκλητική. 

Πληροφορίες και από Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA