Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στον πρώην Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στον πρώην Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά

Η υπόθεση για την οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον πρώην Δήμαρχο Λαμιέων, αφορά το έλλειμμα στο ταμείο του 4ου ΚΑΠΗ του Δήμου, ενώ σε διερεύνηση από την δικαιοσύνη είναι και άλλες υποθέσεις...

 Ο Γιώργος Κοτρωνιάς κλήθηκε ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή, προκειμένου να καταθέσει για τις "αμαρτωλές" περιόδους 2004 - 2008 του Δ' ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων.

Τελικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τον Ειδικό Ανακριτή στον πρώην Δήμαρχο, οι οποίες είναι μάλιστα για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Έτσι λοιπόν ο Γ. Κοτρωνιάς, μετά την δίωξη που του ασκήθηκε, καλείται να απολογηθεί μαζί και με άλλα στελέχη του Δήμου, για τα χρήματα τα οποία φέρεται να έχουν χαθεί από το ταμείο του 4ου ΚΑΠΗ τις προαναφερόμενους περιόδους. Το έλλειμμα φέρεται να είναι πάνω από 200.000€.

Συγχρόνως είναι σε εξέλιξη και άλλοι έλεγχοι, από τις Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές, για «μαύρες τρύπες» στα ταμεία και άλλων Νομικών Προσώπων του Δήμου, όπως του Δημοτικού Ωδείου, του Α’ ΚΑΠΗ και της Δημοτικής Φιλαρμονικής για τα έτη 1997 έως 2006.

Φυσικά υπάρχει σε εξέλιξη και η έρευνα της δικαιοσύνης, για το πολύ μεγάλο σκάνδαλο του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που λείπει από το 2000 ως το 2014 και που όλα μαζί συνθέτουν μια περίοδο αδιαφανούς διακυβέρνησης στα οικονομικά του Δήμου.
 
Πληροφορίες: LamiaReport

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA