Εύβοια: Χωρίς δασκάλους και καθηγητές πολλά σχολεία την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Χωρίς δασκάλους και καθηγητές πολλά σχολεία την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΟΛΜΕ και ΔΟΕ την Δευτέρα (15-01-2018), ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για να «ξεκλειδώσει» η επόμενη δόση...

Τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη στάση εργασίας, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ την ίδια ημέρα στις 12:30 και στην πορεία προς τη Βουλή.

Την ίδια βέβαια στιγμή, η ΟΛΜΕ σε ανακοινώση της διευκρινίζει ότι μετατρέπει την στάση εργασίας, σε 24ωρη απεργία και ξεκαθαρίζει:

«Ύστερα από ερωτήματά σας και κατόπιν επικοινωνίας με την ΑΔΕΔΥ, εξυπακούεται ότι η 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ που αφορά όλο το Δημόσιο και αναφέρεται στις τρεις τελευταίες ώρες του εργασιακού ωραρίου του Δημοσίου εξειδικεύεται ανάλογα και στο χώρο της εκπαίδευσης και αφορά τις τρεις τελευταίες ώρες του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Άρα η 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για το χώρο της εκπαίδευσης αφορά το χρονικό διάστημα μεταξύ 11.00 π.μ. έως 2 μ.μ. Κατόπιν τούτου γίνεται κατανοητό ότι ο κλάδος βρίσκεται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 15/1/2018».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εύβοιας:

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Δευτέρας 15 Γενάρη 2018 ημέρα ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

Τώρα είναι η ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι απαντούμε δυναμικά στην Κυβέρνηση και στους αφεντάδες τους –ΣΕΒ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΕ, ΔΝΤ- αλλά και στα κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική της βάρβαρης εκμετάλλευσης όλων των εργαζομένων για την κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Προσπερνούμε τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και στα δευτεροβάθμια σωματεία και στα πρωτοβάθμια του Δημοσίου που καταψήφισαν την συμπόρευση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την απεργία στις 12 Γενάρη, που απέδειξαν για άλλη μια φορά το ρόλο τους δίνοντας χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και στα συμφέροντα της αστικής τάξης που και αυτή όπως και όλες οι προηγούμενες στηρίζουν.

Συνάδελφοι όλοι καταλαβαίνουμε πως μόνο ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα όλων μας μπορεί να τους σταματήσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή τους πολιτική.

Η «μετά μνημονίων εποχή» που υπόσχεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει όλα τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων και ακόμα περισσότερα. Κι αυτό γιατί η ανάκαμψη που υπόσχονται βασίζεται στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην εφαρμογή και επέκταση παντού όλων των αντεργατικών ανατροπών.

Γι’ αυτό και μεθοδεύουν την κατάργηση στην πράξη του δικαιώματος στην απεργία για να βάλουν εμπόδια στις αντιδράσεις στα μέτρα τους.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις είναι αναγκαίο να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ξεσηκωμός!!! Συνάδελφοι μόνο ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα όλων μας μπορεί να τους σταματήσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη αντεργατική, αντιλαϊκή τους πολιτική. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας.

Ø Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.

Ø Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Ø Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Ø Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί όλων των ειδικοτήτων σε σχολεία και νοσοκομεία για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Ø Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ø Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.

Ø Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Ø Δυνάμωμα των αγώνων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους .

Ø ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ!! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA