«Μπάχαλο» με την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Χαλκίδας - Δείτε τι καταγγέλει ο Σύλλογος της «Λάμψης»! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

«Μπάχαλο» με την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Χαλκίδας - Δείτε τι καταγγέλει ο Σύλλογος της «Λάμψης»!

Ο Σύλλογος της «Λάμψης» απέστειλε στο EviaZoom.gr την ακόλουθη καταγγελτική ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: Άμεση διακοπή της Διαφήμισης και αναστολή των χορηγιών μας για την 2η Εθελοντική Αιμοδοσία 14 & 15 Φεβρουαρίου 2018 στο Γ.Νοσοκομείο Χαλκίδας.
 
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
 
Κατά τη διάρκεια της προσωπικής μου επίσκεψης την Τρίτη 2/01/2018 και ώρα 10:10 πμ στο γραφείο του κυρίου Τζαφέρου Παναγιώτη ( Διοικητή Γ.Νοσοκομείο Χαλκίδας ), παρά τη φιλόξενη στάση του στα σαράντα πέντε λεπτά που συζητήσαμε, ζήτησε να είναι παρούσα και η κυρία Κουτρή Ελένη, επιδεικνύοντας ξαφνικά μια αρνητική στάση αναφορικά με τους χορηγούς επικοινωνίας – υποστηρικτές των συλλόγων για την χρηματοδότησή μας. Απαγόρευσε να τυπώσουμε και να διανείμουμε έντυπο διαφημιστικό υλικό που χρηματοδοτείται από εμάς και τους υποστηρικτές μας εκτός νοσοκομείου, μας απαγόρευσε να τιμήσουμε την εθελοντική προσφορά των μελών αιμοδοτών μας με κουπόνι 50% έκπτωσης από ακτοπλοϊκή εταιρεία η οποία είναι χορηγός μας από την ίδρυσή μας. να τοποθετήσουμε σταντ για την υποδοχή των εθελοντών αιμοδοτών και να τους εγγράψουμε στο βιβλίο μητρώου μελών του συλλόγου και της τράπεζας Αίματος του, βασιζόμενος σε κριτήρια που σχετίζονταν με το ποιοι επιχειρηματίες και Μ.Μ.Ε. θα είναι χορηγοί (στοιχείο που δεν τον αφορά), και πολλά άλλα που ειπώθηκαν, ωστόσο επιθυμούμε το θέμα να λήξει εδώ γιατί σε άλλη περίπτωση θα πάρει παννελήνια διάσταση και θα πληγή η Εθελοντικη προσφορά Αίματος στη χώρα μας.
 
Κατόπιν αυτών, σας ενημερώνουμε πως:
 
1). Απευθυνθήκαμε στην Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κυρία Χάρις Ματσούκα, ώστε να διασαφηνισθούν τα όρια των δικών του και των δικών μας αρμοδιοτήτων, για να λυθεί κάθε είδους παρεξήγηση.
 
2). Την Τετάρτη 3/01/2018 και ωρα 19:10 παρευρεθήκαμε σε έκτακτο Δ.Σ. των δύο Συλλόγων συζητώντας προτάσεις ώστε να έχουμε εξωτερική Αιμοληψία και να στεφθεί από επιτυχία, (όπως για παράδειγμα να κάνουμε την Αιμοδοσία στο Ειδικό ΕΠΑΛ Χαλκίδας, μιας και η Πρόεδρος του
Συλλόγου Αγάπη παιδιών με Αυτισμό είναι μητέρα παιδιού και καθηγήτρια του Σχολείου), λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και τους αστάθμητους παράγοντες (απόσταση από την πόλη, μέσα συγκοινωνίας, ώρες λειτουργείας σχολείου κ.λ.π.), μετά από τρίωρη συνέλευση συναποφασίσαμε την ακύρωση της 2ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα πραγματοποιούνταν στις 14 & 15 Φεβρουαρίου στο Γ.Νοσοκομείο Χαλκίδας.
 
3). Ήδη ακυρώσαμε τηλεφωνικώς τη διαδικασία έγκρισης του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ από το Ε.Σ.Ρ.
 
4). Την Παρασκευή 5/1/2018 και περί ώρας 11.πμ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ε.ΚΕ.Α. και την κυρία Γιαννουλάκη οι οποίοι προσπάθησαν να με πείσουν πως δεν υπάρχει λόγος ακύρωσης τις Αιμοδοσίας, στο γραφείο του κυρίου Τζαφέρου συνεχιζόταν το ίδιο τροπάριο, παρόντων της Προέδρου του Συλλόγου ΑΓΑΠΗ κυρίας Ευτυχίας Κολέκα και του Ταμία Ιωάννη Νταβέλη, με τον κύριο Διοικητή να θέλει δήθεν να μας προστατέψει από περιττά έξοδα καλώντας ο ίδιος Εθελοντές Αιμοδότες.
 
Μέχρι να διακοπεί από τα Μ.Μ.Ε. η διαδικασία της διαφήμισης, όπως αντιλαμβάνεστε, και από τη στιγμή που δεν έχουμε προβεί σε καμία παραβατική συμπεριφορά, είναι εμφανές πως το ίδιο το Σύστημα φάσκει και αντιφάσκει συσχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία. Το ίδιο το κράτος προσφέρει με υπουργική απόφαση 1+2 ημέρες ειδικής άδειας απουσίας (κόστος για το εληνικό δημόσιο 270 ευρώ ανά μοναδα αίματος), µε πλήρεις αποδοχές σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, και 4 ημέρες στα σώματα ασφαλείας (κόστος για το ελληνικό δημόσιο 360 ευρώ ανά μονάδα αίματος, που σημαίνει ότι εάν ο αιμοδότης εδώ προσέλθει το λιγότερο 3 φορές σε ένα έτος το κόστος είναι 1.080 ευρώ.)
 
Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, ο κύριος Τζαφερος Παναγιώτης μας απαγόρευσε να τιμήσουμε την εθελοντική προσφορά των μελών αιμοδοτών μας με κουπόνι 50% έκπτωσης από ακτοπλοϊκή εταιρεία η οποία είναι χορηγός μας από την ίδρυσή μας.
 
Υπουργική Απόφαση
 
N. 3528/2007 ΦΕΚ 26 τ. Α΄ Άρθρο 50
∆ικαίωµα ειδικής άδειας ………….. 5.Υπάλληλος ο οποίος ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιµοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και υπάλληλος ο οποίος µετέχει σε οργανωµένη οµαδική αιµοληψία δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας, µε πλήρεις αποδοχές, δύο (2)
ηµερών. 

Περιμένουμε την στήριξή σας σε δύο αιμοδοσίες που είναι ήδη προγραμματισμένες:
 
1) 14 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και 15 με την υποστήριξη του Γ.Νοσοκομείου Λαμίας σε εξωτερικό χώρο.
 
2) 3 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με την υποστήριξη του Γ.Νοσοκομείου Λαμίας.
 
Άμεσα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την κατασκευή της κινητής μονάδας Αιμοληψίας μας με δικό μας εξοπλισμό ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοιου είδους φαινόμενα.
 
Ευχαριστώ τη γραμματέα του Συλλόγου για το χρόνο που διέθεσε, και το νομικό μας σύμβουλο για τις απαραίτητες συμβουλές του.
 
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει την εθελοντική και άμισθη προσφορά των μελών του συλλόγου μας στο χώρο της Υγείας, και να μας υποδείξη τους υποστηρικτές – χορηγούς που θα χρηματοδοτούν από το υστέρημα τους φιλανθρωπικές δράσεις, τα συμπεράσματα δικά σας.
 
Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, για τηλεφωνικές ερωτήσεις ακόμη και ρεπορτάζ. 

Με εκτίμηση
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Λάμψης
 
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Ε. Χονδρογιάννης

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ