Θεοφάνεια 2018 στη Χαλκίδα: Με ηλιοφάνεια και λαμπρότητα εορτάστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων - Ποιος έπιασε τον Σταυρό! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θεοφάνεια 2018 στη Χαλκίδα: Με ηλιοφάνεια και λαμπρότητα εορτάστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων - Ποιος έπιασε τον Σταυρό! (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Χαλκίδα - Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο φοιτητής Χρήστος Μπόνιας...

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδας, κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ενώ αργότερα ξεκίνησε η ιερά Λιτανεία, η οποία με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και πολλών πιστών, κατευθύνθηκε στην παραλία της πόλης.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου και την Δέηση που ανεπέμφθη, ο Σεβασμιώτατος έψαλλε το τροπάριο των Θεοφανείων «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...» με δεκάδες νεαρούς να βουτάνε για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και πλήθος κόσμου να τους παρακολουθεί. 
Το Σταυρό έπιασε ο φοιτητής Χρήστος Μπόνιας και παρέλαβε ένα χρυσό Σταυρό από το Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ενώ οι υπόλοιποι κολυμβητές παρέλαβαν από ένα ασημένιο Σταυρό.

Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, ο Βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, Στρατιωτικές, Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές, Περιφερειακοί - δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.  

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA