«Απόλυτα ακριβή τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για το συλλαλητήριο», λέει ο Τόσκας! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

«Απόλυτα ακριβή τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για το συλλαλητήριο», λέει ο Τόσκας! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε παρέμβασή του στο Καλημέρα Ελλάδα, μετά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην Αθήνα...

Ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι οι 14.000 κόσμου είναι ακριβής αριθμός «και δεν έχει πολιτικές σκοπιμότητες, δόθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες».

Σχετικά με το γεγονός ότι στο βίντεο δεν υπάρχουν ώρα και ημερομηνία, εξήγησε ότι αυτό έγινε λόγω των λάθος ρυθμίσεων της κάμερας που έκανε τη λήψη, καθώς εκεί φαινόταν η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου και για το λόγο αυτόν σβήστηκαν εντελώς.

Ξεκαθάρισε, πάντως πως το βίντεο τραβήχτηκε την ώρα αιχμής του συλλαλητηρίου, δηλαδή στις 14:55.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας έφτανε ή ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο, σημείωσε ότι σε αυτήν την περίπτωση, ο κόσμος θα έφτανε μέχρι τους Αμπελόκηπους, καλύπτοντας όλη τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Νωρίτερα είχε κάνει παρέμβαση ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, στο Καλημέρα Ελλάδα, αμφισβητώντας τον αριθμό των 140.000 πολιτών που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ είχε πει πως δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να κάνει τον πραγματογνώμονα στις συγκεντρώσεις.

Ο Νίκος Τόσκας, ανέφερε όμως ότι, «η ΕΛ.ΑΣ. κάνει αυτή τη δουλειά σε όλες τις συγκεντρώσεις, ξέρει πολύ καλά πώς να την κάνει και συμβαίνει σε όλες τις συγκεντρώσεις», ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του στην Αστυνομία για τη διαφύλαξη των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο.

Ο Μάκης Βορίδης από το στούντιο του Καλημέρα Ελλάδα, αμφισβήτησε τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης του βίντεο, κάνοντας λόγο για «προϊόν πολιτικής πιέσεως», ενώ προηγουμένως ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης, είχε αναφέρει ότι υπήρξε πολιτική εκμετάλλευση της Αστυνομίας.

«Ο σκοπός της δημοσιοποίησης του βίντεο ήταν η εδραίωση της αλήθειας», απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναφερόμενος

Τέλος, αναφερόμενος στον αριθμό των λεωφορείων που έφτασαν στην Αττική, τόνισε: «να δώσουμε τα στοιχεία των αριθμό των πούλμαν, τα στοιχεία είναι ακριβή και μπορεί να γίνει έλεγχος από τον καθένα στα διόδια. Η ΕΛΑΣ τα οδηγούσε στα πάρκινγκ και τα φύλαγε».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ