Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου των υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης με το οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, η οποία θα διατίθεται στο κρατικό μονοπώλιο για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη τις θεραπευτικές της ιδιότητες αλλά και θα εξάγεται...

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι σύγχρονες μελέτες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αποδέχονται τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης. «Σε αυτό το πλαίσιο διακρίνεται σαφώς η τάση θεσμοθέτησης της πρόσβασης των ασθενών σε προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης και ο διάλογος για τη ρύθμιση του πεδίου της παραγωγής των τελικών προϊόντων του ελέγχου και της αδειοδότησης τους, της διάθεσής τους και της ιατρικής χρήσης παραμένει ανοιχτός και υπό εξέλιξη εντός της επιστημονικής κοινότητας, δεδομένου των ιδιαιτεροτήτων τόσο της διαδικασίας παραγωγής, όσο και των τελικών προϊόντων, καθώς και των αντίστοιχων προοπτικών της ιατρικής χρήσης» σημειώνεται.

Τέσσερα θα είναι τα οφέλη που θα επέλθουν μετά τη ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου:

1. Πρόσβαση των ασθενών της χώρας στα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, δεδομένων των θεραπευτικών ιδιοτήτων της, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

2. Φυσικά και νομικά πρόσωπα να καλλιεργούν ποικιλίες κάνναβης για την επεξεργασία των πρώτων υλών και γενικότερα των ουσιών αυτών με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, επενδύοντας για την εξασφάλιση χώρου και τη δημιουργία εγκαταστάσεων καλλιέργειας και μεταποίησης.

3. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, σε έναν τομέα αιχμής που αξιοποιεί τα συγκριτικά, παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας

4. Να υπάρξουν οικονομικά οφέλη για το κράτος από τις εξαγωγές τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και τη φορολογία των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου, δεδομένου και ότι η παγκόσμια αγορά για τη καλλιέργεια και μεταποίησή της βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και κατά συνέπεια η προσφορά υστερεί σημαντική της παγκόσμιας ζήτησης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ