Νέα 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα - Και δεύτερος εισαγγελέας είπε το «ναι» με τους ίδιους περιοριστικούς όρους | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέα 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα - Και δεύτερος εισαγγελέας είπε το «ναι» με τους ίδιους περιοριστικούς όρους

Το Συμβούλιο Φυλακών, στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ενέκρινε νέα 48ωρη άδεια που είχε αιτηθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας... 

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα εξέλθει των φυλακών το πρωί της Παρασκευής στις 9 και θα επιστρέψει μετά από 48 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας είχε πάρει άδεια για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια τον Νοέμβριο του 2017 με διάρκεια και τότε 48 ωρών.

Τότε όμως στο Συμβούλιο είχε προεδρεύσει ο έτερος εισαγγελέας των φυλακών, ο κ. Σαββαϊδης. Εν ολίγοις, και στις δυο περιπτώσεις, δύο διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί συναινούν στην άδεια που δικαιούται ο Δημήτρης Κουφοντίνας.


Με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούτο άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του ή έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Πριν πάρει την άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν απορριφθεί 6 φορές τα αιτήματά του.

Από τη στιγμή που εγκρίθηκε η πρώτη άδεια, ο Κουφοντίνας δικαιούτο άδεια εκ νέου εντός διμήνου, η οποία θα μπορούσε να ήταν και περισσοτέρων ημερών.

Σύμφωνα με τον κώδικα, για τη χορήγηση της άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα ή η πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές.

Δίδεται δε, όπως αναφέρεται, για τη σταδιακή επανένταξή του στην κοινωνία και την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του.  

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η διαμονή στο σπίτι στον Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί από τον δήμο τέως Βαρνάβα και η παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA