ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Βαριά τιμωρία με αφαίρεση βαθμών στους γηπεδούχους - Πως διαμορφώνεται η βαθμολογία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Βαριά τιμωρία με αφαίρεση βαθμών στους γηπεδούχους - Πως διαμορφώνεται η βαθμολογία!

Με αφαίρεση 3 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, δυο βαθμών από το επόμενο και τρία έτη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τον Ιβάν Σαββίδη, τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για τα γεγονότα που οδήγησαν στη διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΚ στην «Τούμπα»...

Παράλληλα ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της ΑΕΚ με σκορ 0-3 και η «’Ένωση» παίρνει τους 3 βαθμούς της νίκης που της δίνουν σημαντικό αέρα πρωτοπορίας στον βαθμολογικό πίνακα.

Με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 90 ημερες τιμωρήθηκε και ο γενικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελς, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποχρεωθεί να δώσει και 3 αγώνες στην έδρα του χωρίς θεατές.

Η απόφαση που θα ξεκαθάριζε το τοπίο στη φετινή Superleague βγήκε, με την ΑΕΚ να δικαιώνεται στα χαρτιά στο ματς με τον ΠΑΟΚ, βγαίνοντας μεγάλη κερδισμένη στη μεταξύ τους μάχη και αποτελώντας το απόλυτο φαβορί πλέον για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΠΟ, η ΑΕΚ μένει πρώτη με 57 βαθμούς, ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 50 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ πέφτει τρίτος με 49 και ακολουθεί ο Ατρόμητος στη τέταρτη θέση με 47.

Όσον αφορά στην ομάδα που συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα μετά τις πρώτες 25 αγωνιστικές, αυτή είναι η Ξάνθη που έχει συγκεντρώσει 35 βαθμούς.

Αναλυτικά η απόφαση

Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., Ιωάννης (Ιβάν) Σαββίδης του Ιγνατίου (Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ) και Μichel Lubos του Michal (Τεχνικός Διευθυντής):

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΣΗ : Α) της στρεφόμενης κατά του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη του Ιγνατίου και της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. από 14-03-2018 και με αριθμό πρωτοκόλλου 9174/14-03-2018 Πειθαρχικής Διώξεως του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Β) της υπ’ αριθμ. πρωτ. 103/14-03-2018 κλήσεως προς απολογία του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League Ελλάδα κατά της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και του Lubos Michel του Michal και Γ) της από 13-03-2018 και με αριθμό πρωτοκόλλου 94/13-03-2018 ενστάσεως της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. κατά της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την από 13-03-2018 και με αριθμό πρωτοκόλλου 94/13-03-2018 ένσταση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί κατά την ημερομηνία της 11ης-03-2018, στη Θεσσαλονίκη, στο Γήπεδο Τούμπας, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα», της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, διεκόπη πριν την κανονική λήξη του από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

ΘΕΩΡΕΙ ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ηττήθηκε με τέρματα 0-3 από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. α΄ του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος, καθώς επίσης και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα (άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. γ΄ του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, για την πειθαρχική παράβαση της απειλής (άρθρα 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 19 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), σωρευτικώς τη χρηματική ποινή των εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ, καθώς και την πειθαρχική κύρωση της απαγορεύσεως της εισόδου του στο γήπεδο για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον Μichel Lubos του Michal συνολική ποινή απαγορεύσεως της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο, διαρκείας ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών, καθώς και συνολική χρηματική ποινή, ποσού δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. την ποινή της διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή, ύψους εξήντα τριών χιλιάδων (63.000,00) ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).

(Επισυνάπτονται οι αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League Ελλάδα, όπου παρατίθεται αναλυτικά το σκεπτικό τους).

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA