Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Τουρκικού ελικοπτέρου που πέταξε χαμηλά στη Ρω | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Τουρκικού ελικοπτέρου που πέταξε χαμηλά στη Ρω

Ένα ακόμη επεισόδιο παραβίασης του ελληνικού εναέριου χώρου εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, στην ακριτική Ρω...

Τουρκικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε χαμηλή πτήση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φρουρά στη νήσο Ρω άκουσε το θόρυβο από τον κινητήρα ελικοπτέρου σε κοντινή απόσταση, περίπου 100-200 μέτρων.

Άμεση ήταν η αντίδραση από τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή. Συγκεκριμένα, η ελληνική στρατιωτική φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα προκειμένου να απομακρυνθεί το ελικόπτερο, όπως και έγινε.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον τύπο του ελικοπτέρου που επιχείρησε την παραβίαση-πρόκληση. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για ελικόπτερο του στρατού ή του λιμενικού των Τούρκων, ούτε και ο τύπος του.

Όπως αναφέρει το OnAlert μετά το επεισόδιο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για την εκτίμηση της κατάστασης.

Πρόκειται για ακόμη ένα επεισόδιο που ανεβάζει το θερμόμετρο την ώρα που το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένο. Η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητική της στάση την ώρα μάλιστα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης και οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών, από τουρκικά μαχητικά είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Την Κυριακή του Πάσχα ζεύγος τουρκικών F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών στις Οινούσες και στην νήσο Παναγιά.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA