Γιώργος Μπαλταδώρος: Η τελευταία του πτήση από την Τανάγρα με το μοιραίο αεροσκάφος - Βίντεο ντοκουμέντο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γιώργος Μπαλταδώρος: Η τελευταία του πτήση από την Τανάγρα με το μοιραίο αεροσκάφος - Βίντεο ντοκουμέντο!

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος απογειώθηκε για τελευταία φορά από την Τανάγρα την Μεγάλη Τετάρτη...  

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος «έφυγε» την ώρα του καθήκοντος, όταν το Mirage 2000 – 5 το οποίο πιλοτάριζε, έπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης (12-04-2018), βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ο θάνατός του συγκλόνισε την χώρα. Ένας νέος άνθρωπος, μόλις 34 ετών και πατέρας δύο μικρών παιδιών έχασε την ζωή του ηρωικά. Κάνοντας αυτό που έκανε πάντα με αυταπάρνηση, αυτό που ήξερε καλύτερα να κάνει. Αυτό που -για όσους τον γνώριζαν- έκανε καλύτερα από κάθε άλλον.

Η είδηση του τραγικού θανάτου, την οποία επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, φέρνει στην επιφάνεια νέες πληροφορίες. Κι ένα βίντεο ντοκουμέντο, που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του onalert.gr, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Epsilon TV.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρέθηκε στην στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, την Μεγάλη Τετάρτη του 2018 για ρεπορτάζ. Εκείνη την ημέρα, ο Γιώργος Μπαλταδώρος έμελλε να πραγματοποιήσει την τελευταία του απογείωση από την συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης.

Οι στιγμές έχουν καταγραφεί στην κάμερα και τις αποκαλύπτει απόψε το Live News. Είναι η στιγμή που ο Γιώργος Μπαλταδώρος απογειώνεται από την Τανάγρα, με προορισμό την Σκύρο. Εκεί από όπου απογειώθηκε σήμερα το πρωί, πριν πέσει, κατά την επιστροφή του.

Αν δεν είχε συμβεί το μοιραίο, θα επέστρεφε ξανά στην Τανάγρα…
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Την Μεγάλη Τετάρτη, ο σχηματισμός των δύο Mirage 2000 – 5 θα μεταστάθμευε στην 135 Σμηναρχία Μάχης, στην Σκύρο. Από εκεί, θα επιχειρούσε για όλες τις αποστολές αναχαίτισης που θα δίνονταν από την μονάδα επιφυλακής.

Εκείνη την ημέρα, ο Γιώργος Μπαλταδώρος έφυγε μετά από συναγερμό άμεσης απογείωσης για αναχαίτιση εχθρικών αεροσκαφών. Με σκραμπλ αναχώρησε και σήμερα για να κάνει -όπως αποδείχθηκε- την τελευταία του πτήση…

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ένας πιλότος εμπειρότατος. Πετούσε ένα καινούριο αεροσκάφος, αφού το συγκεκριμένο Mirage 2000 – 5 παρελήφθη τον Ιούνιο του 2007. Είχε «γράψει» περίπου 800 ώρες πτήσης. 

Κατά την επιστροφή του προς την Σκύρο κι αφού είχε εκτελέσει μια πτήση επιτήρησης περίπου 45 λεπτών, φέρεται να πετούσε αρκετά χαμηλά. Κάτω από τα 6.000 πόδια. Κι αυτό επειδή υπήρχε μια υψηλής πυκνότητας υγρασία, που περιόριζε σημαντικά την ορατότητά του. Ωστόσο δεν φέρεται να έχει αναφέρει την ένδειξη κάποιας βλάβης, μηχανικής ή μη.

Δεν έχει προλάβει επίσης να ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης. Από εκεί και πέρα εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.
Αυτή είναι η πορεία του μοιραίου Mirage 2000 – 5 Στο Live News αποκαλύφθηκε επίσης βήμα – βήμα το χρονικό της τραγωδίας. 

Στις 11.15 το πρωί της Πέμπτης, 12.04.2018, οι πιλότοι των δύο ελληνικών Mirage 2000 – 5 παίρνουν εντολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών. 

ΒΙΝΤΕΟ

Πληροφορίες: Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA