Έρχεται στη Χαλκίδα ο Αβραμόπουλος για την «Ημέρα της Ευρώπης» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έρχεται στη Χαλκίδα ο Αβραμόπουλος για την «Ημέρα της Ευρώπης»

Με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ενωμένοι για την Ευρώπη μας» την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα)...

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας και τις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ευβοίας, μετά από πρόταση της Σχολικής Συμβούλου Στερ. Ελλάδας κας. Κεχρή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως Πρέσβειρα της πρωτοβουλίας της ΕΕ "Teachers4Europe".
 
Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών (Έδρα Jean Monet) του Παν/μίου Πειραιώς Φωτεινή Ασδεράκη.
 
Τέλος, θα βραβευτούν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί που στηρίζουν συστηματικά την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και ενισχύουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα των μαθητών τους εφαρμόζοντας ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες όπως "Teachers4Europe", "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρ. Κοινοβουλίου", Erasmus+, E-twinning αλλά και προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων ή σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού με έντονη την ευρωπαϊκή διάσταση.
 
Σε συνδυασμό με τον εορτασμό του 2018 ως 1ο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας "Νίκος Σκαλκώτας", εκτελώντας συμφωνικά έργα ελλήνων και άλλων ευρωπαίων συνθετών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA