Με αφορμή το δημοσίευμα του EviaZoom.gr: Η Ελένη Μιτζιφίρη απαντά στις δηλώσεις Παγώνη - «Και αυτό φυσικά θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με αφορμή το δημοσίευμα του EviaZoom.gr: Η Ελένη Μιτζιφίρη απαντά στις δηλώσεις Παγώνη - «Και αυτό φυσικά θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης»

Με αφορμή το δημοσίευμα του EviaZoom.gr με τις δηλώσεις του Χρήστου Παγώνη (δείτε ΕΔΩ) η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος απέστειλε απαντητική ανακοίνωση εξαπολύοντας βαρύ κατηγορώ κατά του δημάρχου Χαλκιδέων...

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ!

Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο δήμαρχος...

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συνδυασμού «Γέφυρα Ελπίδας & Προόδου» του Χρήστου Παγώνη που εστάλη στα μμε.

«Ενδιαφέρον προκαλεί η όψιμη δραστηριοποίηση του συνδυασμού “Γέφυρα στο Μέλλον – Κοινωνική Συμμαχία – Αλληλεγγύη” του κ. Ζεμπίλη. Σε μια σπάνια και μάλλον όχι χρονικά τυχαία ανακοίνωση ο συνδυασμός της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων επέλεξε να αφήσει το πολιτικό του στίγμα στη λογική του «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω»: γενικεύσεις, ισοπέδωση, έλλειψη στοιχείων με μοναδικό στόχο την πρόκληση εντυπώσεων.

Με αφορμή ένα ατυχές και θλιβερό για την εικόνα και λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου συμβάν, που πυροδότησε για ακόμα μια φορά η γνωστή για την συμπεριφορά της ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κ. Μιτζιφίρη, ( ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗ , ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΤΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ πΑΓΩΝΗ. ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κο ΓΟΥΡΝΗ)ο τέως Δήμαρχος έκανε λόγο για τη χειρότερη δημοτική αρχή από καταβολής Δήμου Χαλκιδέων, προσαρτώντας εαυτόν στο άρμα του λαϊκισμού, της σύγχρονης αυτής μάστιγας της πολιτικής ζωής της Χώρας.

Να θυμίσουμε στη Μείζονα Αντιπολίτευση ότι η «χειρότερη Δημοτική Αρχή» υλοποίησε, σχεδιάζει και εκπονεί έργα και δράσεις που αλλάζουν άρδην την θνησιγενή πορεία του τόπου μας. Άλλωστε ποτέ δεν μας εξήγησε ποιο ήταν το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του Δήμου μας στη δική τους οκταετή θητεία.

Τους υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι στην χειρότερη για τη Χώρα τριετία (2015-2018) και σε συνθήκες χρεοκοπίας, η παρούσα Δημοτική Αρχή κατάφερε:

• Να ξεμπλοκάρει το ζήτημα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην σύγχρονη ιστορία της πόλης, σε πείσμα όλων αυτών που έκαναν και κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να μην υλοποιηθεί. Θυμίζουμε ότι η τελευταία καθυστέρηση οφείλεται σε καταγγελία Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης του τέως Δημάρχου που κατέπεσε πανηγυρικά.

(Το έργο της Δημοτικής Αγοράς, αν δεν υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες τρικλοποδιές, σχεδιάζουμε να το δημοπρατήσουμε το 2018). ( ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ κου ΓΟΥΡΝΗ; ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 400 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ; )

• Να ξεκινήσει και ολοκληρώσει την κατασκευή της οδού Αθανασίου Διάκου, ένα έργο πρόχειρα σχεδιασμένο, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, για την ολοκλήρωση του οποίου απαιτήθηκαν συμπληρωματικές συμβάσεις και πόροι από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

• Να εντάξει έργα 26 εκατομμυρίων € που υλοποιεί η ΔΕΥΑΧ ( H ΔΕΥΑΧ, ΠΟΥ ΤΗ ΣΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ . ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ, ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; ΓΙΑΤΙ , ΑΦΟΥ ΚΟΠΤΕΣΘΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΌΤΙ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ);

• Να υλοποιήσει την ανάπλαση της Πλατείας Δικαστηρίων, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 2015.

• Να υλοποιήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων αδειοδοτημένων Παιδικών Χαρών έχοντας παραδώσει ήδη 40 σε ολόκληρο το Δήμο Χαλκιδέων. ( AΠΟ ΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ ΣΑΣ ΕΊΝΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ; ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ , ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟ ; )

• Να δαπανήσει πλέον του ενός (1) εκατομμυρίου € για συντήρηση και διαμόρφωση σχολικών μονάδων.( ME ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ)

• Να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωση 4 νηπιαγωγείων και του νέου 3ου/6ου Γυμνασίου ( ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ! ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ. '' ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΒΓΑΖΑΤΕ!!!)

• Να εξασφαλίσει οικόπεδο και να ολοκληρώσει τις μελέτες για το 26ο Δημοτικό και το Μουσικό Σχολείο ( ΠΟΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΚΡΙΒΩΣ; ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΧΕ ΑΡΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ, ΣΑΝ ''ΔΩΡΟ'', ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ , ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ '' ΜΟΥΣΤΑΚΑ- ΤΣΙΩΤΗ'' ΑΡΑΓΕ;)

• Να ολοκληρώσει την κατασκευή των πεζοδρομίων της Ν. Αρτάκης ( OYΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΑΚΗΣ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ);

• Να ολοκληρώσει την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστήριου Βασιλικού και του Γηπέδου ποδοσφαίρου Παραλίας Αυλίδας καθώς και του Γηπέδου Καλοχωρίου – Παντειχίου. ( ΣΚΕΠΑΣΤΟ ΑΡΤΑΚΗΣ, ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ κλπ, TI, AΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ;)

• Να κατασκευάζει τον περιβάλλοντα χώρο του κοιμητηρίου Αγ. Ιωάννη, ένα αίτημα δεκαετιών που έμενε στις υποσχέσεις όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.

• Να έχει ήδη υλοποιήσει μια σειρά από διανοίξεις νέων οδών (περιφ. Δροσιάς,Λευκαντί, στροφή Τσεκούρα κ.α.) και σημαντικές παρεμβάσεις σε οδικούς άξονες όπως ο κόμβος του Αγ. Στεφάνου και των Αλατσάτων καθώς και η ανακατασκευή της Αγγελή Γοβιού ( ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ''ΤΣΕΚΟΥΡΑ'' , ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ)

• Να αναδείξει και ανακινήσει το ζήτημα των σπηλαιώσεων της παραλίας Χαλκίδας καθώς και το σημαντικό έργο της Παράκαψης Χαλκίδας. ( ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ)

• Να έχει ολοκληρώσει όλες τις μελέτες για τα Συνοδά Έργα του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας και να αναμένει τις εγκρίσεις των τευχών δημοπράτησης για την έναρξη της κατασκευής.

• Να έχει τοποθετήσει το Δήμο Χαλκιδέων στον τουριστικό χάρτη της χώρας καταφέρνοντας να προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών με μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις που λυσσαλέα πολέμησε η αντιπολίτευση και οψίμως τις αποδέκτηκαν. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο Δήμος μας συνεχίζει να δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε Σαββατοκύριακο που ενισχύουν σημαντικά την τοπική οικονομία στο σύνολο της ( ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '' 60 Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ)

• Να αποτελεί έναν από τους Δήμους -σημείο αναφοράς στη χώρα- για την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών ( ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ;)

Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικά μόνο έργα και δράσεις που στόχο έχουν να επανακαθορίσουν το αναπτυξιακό μοντέλο του Δήμου μας. Υποσχεθήκαμε και υλοποιούμε με προσήλωση το όραμα των συμπολιτών μας για μια πόλη με ανοιχτούς ορίζοντες που βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και όχι με την παθητική στάση του «τίποτα δεν αλλάζει».

Καλούμε λοιπόν έστω και τώρα την Μείζονα Αντιπολίτευση και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου με σύνεση και σύμπνοια να αλλάξουμε από κοινού την πορεία του Δήμου μας. Αυτό απαιτούν οι συμπολίτες μας, αυτό οφείλουμε στην ιστορία αυτού του τόπου.

Το δρόμο αυτό ακολουθούμε, ως Δημοτική Αρχή».

***Ξεχάσατε λοιπόν κε Παγώνη, την προσπάθειά σας, για την παραχώρηση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη, την παντελής έλλειψη ουσιαστικών έργων στις Δ.Ε. Που απαρτίζουν τον Καλλικρατικό Δήμο Χαλκίδας. Την αδιαφορία σας για τα ΑΜΕΑ του δήμου, με την υλοποίηση της δομής ΚΔΑΠ, που εσείς ο ίδιος έχετε υποσχεθεί. Τους απολογισμούς των καρναβαλικών εκδηλώσεων και τα χαμένα χιλιάδων ευρώ σε πυροτεχνήματα μιας νύχτας. Την πληθώρα των ''ειδικών'' συμβούλων. Την πρόσληψη μέχρι και φωτογράφου!!! και τις δύο φορές που έγινε πανελληνίως γνωστή η πόλη της Αρτάκης, η μια με την τρισάθλια και βρωμερή παραλία της και την άλλη με το 1.14 κάγκελο εισόδου Αμεα στην παραλία της! ΠΙΟ κάτω δεν πάει κύριοι της παράταξης παγώνη!

Αλήθεια, είστε οι ίδιοι που άνευ δημοκρατικών διαδικασιών με διαγράψατε από τον συνδυασμό σας; Τους 725 ψήφους μου στην Αρτάκη όμως, τους χρησιμοποιήσατε για την εκλογή σας! Κύριοι, τη φωνή μου στα Δημοτικά συμβούλια, την κριτική μου και την αντιπολιτευτική μου διάθεση θα την υποστείτε μέχρι τις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές και μέχρι ο κόσμος του Καλλικρατικού Δήμου, με εκλέγει, θα είμαι εκεί παρούσα, στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών αλλά και στη δημιουργία προβλημάτων σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιούν τον Δήμο, για προσωπική ανέλιξή τους και προσωπικό πλουτισμό τους!

Ούτε τα πειθαρχικά συμβούλια, ούτε η ΕΔΕ, που με σέρνεται με πτοούν. Άλλωστε το κοντινό παρελθόν έχει αποδείξει περίτρανα την αθωότητά μου, σε αίωλες κατηγορίες προηγούμενου δημάρχου και νυν βουλευτή.

Σας ενοχλούν οι αλήθειες! Σας ενοχλεί που η Μιτζιφίρη ήταν τίμια και δίκαιη σε αντίθεση με άλλους προέδρους ΝΠΔΔ, που είτε εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, είτε έχουν τεθεί σε απόσταση. Σας ενοχλεί που δεν μπορείτε να βρείτε κάτι μεμπτό να με εκβιάζετε. Ακόμη και τις φορές που λασπολογείτε προς το πρόσωπό μου, καταρρέουν όλα. 


Σας ενοχλεί που η Μιτζιφίρη έδινε τα χρήματα όλα στα σχολεία, χωρίς κρυφές χρεώσεις ή υπερτιμολογήσεις ή ποσοστά. Σας ενοχλεί η καθαρότητα, η εντιμότητα και η δικαιοσύνη. Με αυτά έχετε ''μαλώσει''. 

Ευτυχώς όχι όλοι οι του συνδυασμού, αλλά, η σιωπή είναι συνενοχή, μην το ξεχνάτε.
Αφήνω τελευταίο τον χαρακτηρισμό στον πρόλογο για το πρόσωπό μου, ο οποίος εντέχνως χρησιμοποιείται ελλείψη επιχειρημάτων και μόνο από την παρούσα δημοτική αρχή προς τα ερωτήματα που θέτω! 


Και αυτό φυσικά θα πάρει τον ''δρόμο'' της Δικαιοσύνης που τόσο πολύ καταπατάται στον πλέον δημοκρατικότατο θεσμό, αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA