Πρωτομαγιά σε Αλιβέρι και Κάρυστο (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πρωτομαγιά σε Αλιβέρι και Κάρυστο (ΦΩΤΟ)


Δώδεκα Σωματεία και φορείς έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στην κεντρική πλατεία Αλιβερίου στις 10 το πρωί, ενώ ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης...

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν από την Επιτροπή Νέων και Ανέργων ο Γιώργος Μπαμπούλης, από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογος Αλιβερίου - Κύμης ο Γιώργος Παπαρήγας, από την Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ η Κατερίνα Παπουτσή, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιφέρειας Κύμης η Μαρία Λεβέντη, από το Σύλλογο Συνταξιούχων Αλιβερίου - Κύμης ο Βαγγέλης Κέκης. Το «παρών» έδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου, με χαιρετισμό από την Σοφία Κόλλια και από το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Εύβοιας ο Γιάννης Θαλασσινός.
Κύριος ομιλητής ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης, Θεοτόκης Κοντός, ο οποίος ανέφερε ότι «κέρδη και εργατικά - λαϊκά δικαιώματα είναι ασυμβίβαστα», φέρνοντας μια σειρά παραδείγματα της ΑΓΕΤ, της ΔΕΗ.

Ακολούθησε πορεία με συνθήματα για «έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση - πολέμους - προσφυγιά».

 
Νότια Εύβοια - Κάρυστος

Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, μικρών επαγγελματιών και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση στην Κάρυστο από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και το Σύλλογο Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ανάγνωση ποιήματος που έγραψε μαθητής από σχολείο της Χαλκίδας αμέσως μετά την επίθεση των ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας στη Συρία.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε ο Γ. Οικονομόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων. 

Η κεντρική ομιλία, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, έγινε από το Δ. Παρασκευά. 

Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία προς το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης όπου έγινε κατάθεση στεφάνων προς τιμή του Παύλου Καρατζά, ξυλουργού από το Μαρμάρι που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944 με τους 200 της Καισαριανής.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA