Καταγγέλεται αστυνομικός ότι χτύπησε και έσυρε δικηγόρο έξω από αίθουσα των δικαστηρίων - Καταθέτει μήνυση και ο Δικηγορικός Σύλλογος | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καταγγέλεται αστυνομικός ότι χτύπησε και έσυρε δικηγόρο έξω από αίθουσα των δικαστηρίων - Καταθέτει μήνυση και ο Δικηγορικός Σύλλογος

Σάλο έχει προκαλέσει η πρωτοφανής επίθεση που δέχθηκε γυναίκα δικηγόρος από αστυνομικό το μεσημέρι της Παρασκευής (29-06-2018) μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης...

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, ο αστυνομικός χωρίς λόγο ζήτησε από την δικηγόρο να βγει από δικαστική αίθουσα, όπου δίκαζε ο δικηγόρος συνεργάτης και σύζυγός της, ενώ στη συνέχεια την απώθησε με την βία. Την έσπρωξε, την ανάγκασε να βγει από την αίθουσα και την έσυρε!

Επικράτησε ένταση και δικηγόροι που αντιλήφθηκαν το επεισόδιο έσπευσαν στο σημείο, για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον αστυνομικό και να συμπαρασταθούν στη συνάδελφό τους.

Άμεσα η δικηγόρος και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έσπευσαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του αστυνομικού.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο οποίος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του αστυνομικού, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το πρωτοφανές επεισόδιο.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Καταδίκη αυταρχικής συμπεριφοράς αστυνομικών οργάνων κατά δικηγόρων Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ομόφωνα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση και αυταρχική συμπεριφορά που εκδηλώθηκε από αστυνομικά όργανα σε βάρος δικηγόρων – μελών του, κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους σε αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θεωρεί αδιανόητη κάθε πράξη βίας και απρόκλητης επίθεσης κατά των δικηγόρων – μελών του, που παρακωλύει την άσκηση του λειτουργήματός τους και δηλώνει απερίφραστα την άτεγκτη στάση του απέναντι σε παρόμοιες συμπεριφορές. Πολύ περισσότερο, όταν οι συμπεριφορές αυτές προέρχονται από όργανα, που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων.

Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ευελπιστεί ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αυταρχικής συμπεριφοράς από αστυνομικά όργανα και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA