Κλείδωσε το «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια - Το διάγγελμα Τσίπρα για τη συμφωνία! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κλείδωσε το «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια - Το διάγγελμα Τσίπρα για τη συμφωνία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως το νέο όνομα των Σκοπίων θα είναι το «Severna Makenonija», δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία», επισημαίνοντας πως οι Σκοπιανοί δεσμεύτηκαν να αλλάξουν το Σύνταγμά και να απαλείψουν κάθε αλυτρωτικό στοιχείο...

Σημείωσε ότι «η αλλαγή του ονόματος θα υλοποιηθεί τόσο σε ότι αφορά τις διεθνείς και διμερείς τους σχέσεις όσο όμως και στο εσωτερικό», δηλαδή το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes - έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι γείτονές μας ανέλαβαν την υποχρέωση να αναθεωρήσουν σχετικά το Σύνταγμα τους.

Με τη συμφωνία, τόνισε ο Πρωθυπουργός πως «επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της Ελληνικής Μακεδονίας και των Βόρειων Γειτόνων μας και μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία».

Υπογράμμισε ότι «η Ελληνική κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια».
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA