Ανακοίνωση για τα κουνούπια εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ανακοίνωση για τα κουνούπια εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Έκκληση στους Δήμους και τους πολίτες για να βοηθήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κουνουπιών, απευθύνει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας...

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η συμβολή των Δήμων και των πολιτών στην εξάλειψη των εστιών ανάπτυξης των κουνουπιών, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. 

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού των τοπικών κοινωνιών είναι αναπόσπαστο μέρος ενός προγράμματος αντιμετώπισης κουνουπιών τόσο για την προστασία των ανθρώπων από την όχληση ή τις ασθένειες των οποίων τα κουνούπια είναι διαβιβαστές όσο και για την κατάδειξη των τρόπων ή μεθόδων με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν και οι ίδιοι στην αντιμετώπιση αυτών των εντόμων.

Εξαιτίας των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι έχουν δημιουργηθεί αστικές και ημιαστικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε κάθε σημείο με λιμνάζοντα ύδατα στις αυλές των σπιτιών (πιατάκια γλαστρών, δοχεία, βαρέλια, λεκάνες κλπ), φραγμένες υδρορροές πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, φρεάτια όμβριων υδάτων, κάθε σημεία όπου μπορούν να λιμνάσουν νερά. 


Είναι σημαντικό να φροντίζει ο κάθε πολίτης για την εξάλειψη των εστιών και τον έλεγχο των κουνουπιών στην αυλή ή στον κήπο του.

Η αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες θα έχει σαν συνέπεια την μαζική αναπαραγωγή των κουνουπιών.

Η Περιφέρεια συνεχίζει με εντατικό ρυθμό την εφαρμογή του προγράμματος στις περιαστικές περιοχές και στους αστικούς δημόσιους χώρους (πχ φρεάτια ομβρίων πόλεων), ενώ παράλληλα πραγματοποιεί συνεχείς παρεμβάσεις με επίγεια συνεργεία και drones στους ορυζώνες της Λαμίας και σε πλημμυρισμένες περιοχές του Δέλτα Σπερχειού.

Περιμένουμε από τους πολίτες ανταποκρινόμενοι στην έκκλησή μας να ελαχιστοποιήσουν τις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στις αυλές των σπιτιών τους προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην καταπολέμηση τους».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA