Διαρρήξεις σπιτιών σε Χαλκίδα και Στερεά: Προφυλακίστηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην εγκληματική ομάδα - «Δεν ξέρω καν που είναι η Χαλκίδα» δήλωσε στον Ανακριτή! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Διαρρήξεις σπιτιών σε Χαλκίδα και Στερεά: Προφυλακίστηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην εγκληματική ομάδα - «Δεν ξέρω καν που είναι η Χαλκίδα» δήλωσε στον Ανακριτή! (ΦΩΤΟ)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εξάρθρωση του κυκλώματος από την Ασφάλεια Λιβαδειάς, η οποία έδρασε με σχέδιο και υπό άκρα μυστικότητα, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό οι υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις, όπως της Εύβοιας...

Συνολικά η δικογραφία αναφέρει 28 κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν από τον Μάρτιο του 2017 έως και τον Μάιο του τρέχοντος έτους σε περιοχές της Χαλκίδας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Αχαϊας.

Σοκ στην ελληνική οικογένεια του τζούντο και όχι μόνο προκάλεσε η σύλληψη του Ταριέλ Ζιντιρίδη, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν μέλος του κυκλώματος και συγκεκριμένα της γεωργιανής οργάνωσης «Vor V Zakone». 


Ο 31χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο με τα ελληνικά χρώματα, ενώ κατέκτησε πολλά μετάλλια σε παγκόσμιες διοργανώσεις τόσο σε επίπεδο νέων, όσο και ανδρών, συνελήφθη στον Άγιο Κοσμά όπου συνέχιζε κανονικά τις προπονήσεις του. 
Μετά την απολογία του στον Ανακριτή Αθηνών κρίθηκε προφυλακιστέος ο Γεωργιανός (πολιτογραφημένος Έλληνας) πρώην πρωταθλητής του τζούντο, ενώ μαζί του κρίθηκε προφυλακιστέος ένας 27χρονος συγκατηγορούμενος του για τη δράση του κυκλώματος το οποίο φέρεται να ευθύνεται για 28 κλοπές σπιτιών.

Ο αθλητής, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να κάνει κλοπές καθώς έχει επενδύσει τα χρήματα που κέρδισε από τις διεθνείς διακρίσεις του στο τζούντο στη Γεωργία και έτσι δεν έχει καμία βιοποριστική ανάγκη.

Για τον 27χρονο συγκατηγορούμενο του υποστηρίζει πως είναι ο μόνος που γνωρίζει από όλους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα και πως είναι συναθλητής του τον οποίο προπονεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στη δράση του κυκλώματος αποδίδονται 28 κλοπές. 

Σημαντικό στοιχείο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή του τζούντο φέρεται να είναι ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο σύμφωνα με την Ασφάλεια Λιβαδειάς, του ανήκει και έχει εντοπιστεί ότι ήταν ενεργοποιημένο σε σημείο που πραγματοποιήθηκε κλοπή. 

Ο ίδιος ωστόσο αρνείται ότι το επίμαχο κινητό τηλέφωνο είναι δικό του.
 

Ο κατηγορούμενος στην υπερασπιστική του γραμμή επικαλέστηκε το «ένδοξο» παρελθόν του από το 2003 ως το 2007, διάστημα κατά το οποίο είχε πετύχει πολλές διεθνείς διακρίσεις στο τζούντο εκπροσωπώντας τη χώρα μας. 

Μάλιστα η συνήγορος του προσκόμισε στον 30ο Ανακριτή και σχετικό έγγραφο από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου:

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής τονίζει πως δηλώνει Έλληνας και έχει μπει στη διαδικασία, μετά από 10 χρόνια και από τους τραυματισμούς του, να επανέλθει στον πρωταθλητισμό.

Τα χρήματα που κέρδισε στο παρελθόν από τον πρωταθλητισμό, όπως αναφέρει τα έχει επενδύσει στη Γεωργία και δεν έχει ανάγκη να κάνει κλοπές.

Αρνείται μάλιστα τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει καν που είναι η Λαμία, η Λιβαδειά και η Χαλκίδα, περιοχές στις οποίες έχει δράσει το κύκλωμα.

Από τα υπόλοιπα φερόμενα μέλη του κυκλώματος τονίζει ότι γνωρίζει μόνο τον 27χρονο, ο οποίος είναι φίλος και συναθλητής του και τον προπονεί.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA