Εξώδικο των κατηγορουμένων κατά της Αστυνομίας για το φιάσκο με την χασισοφυτεία - «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ και να δηλώσει δημόσια ότι έλεγαν συνειδητά ψεύδη και ότι παραποίησαν την αλήθεια σε βάρος μας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εξώδικο των κατηγορουμένων κατά της Αστυνομίας για το φιάσκο με την χασισοφυτεία - «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ και να δηλώσει δημόσια ότι έλεγαν συνειδητά ψεύδη και ότι παραποίησαν την αλήθεια σε βάρος μας»

Σε δύσκολη θέση έχει έρθει η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τη νέα τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της χασισοφυτείας των 10.564 δενδρυλλίων κάνναβης που εντοπίστηκαν στις 2 Ιουλίου και εκριζώθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε αγροτική περιοχή στην Καρδίτσα...

Όπως σας έχουμε προαναφέρει (δείτε ΕΔΩ), αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης με όλα τα νόμιμα πιστοποιητικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η υπόθεση παρουσιάστηκε επισήμως από την ΕΛ.ΑΣ και την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλίας ως μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στην καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών και μάλιστα ως μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες που έχουν εντοπιστεί ποτέ στην Επικράτεια.

Όπως είχε ανακοινώσει η Ελληνική Αστυνομία κατηγορούμενοι ήταν ένας 24χρονος και ο 44χρονος θείος του ο οποίος αφέθηκε αμέσως ελεύθερος, και όπως είπε ο ίδιος, η Ανακρίτρια του ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, λέγοντας του ότι οι αστυνομικοί έκαναν λάθη και ότι τον έπιασαν άδικα.

Μετά από όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι Γεώργιος Ράπτης του Αλεξάνδρου και Μάρκος Ράπτης του Γεωργίου με εξώδικη δήλωση κατά του υποστρατήγου Περιφερειακού Αστυνομικού Θεσσαλίας κ. Ιωάννη Τόλια και τοπικών ΜΜΕ, μιλάνε για νόμιμη καλλιέργεια και ζητάνε αποκατάσταση και αποζημίωση για τη ζημία που υπέστησαν.

Το εξώδικο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο Υποστράτηγος Τόλιας Ιωάννης να προβεί:

Σε άμεσο δημόσια προσωπική εμφάνιση του ομού μετά του εμφανισθέντος επιτελείου του και της εκπροσώπου της Αστυνομίας, Αστυνόμου Α΄ Βαϊας Ζάγρα και του Ταξίαρχου Γατσουνιά Δημητρίου σε όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και ιδίως στην ΕΡΤ και στο δελτίο ειδήσεων της 21:00 αυτής και να δηλώσει το καταφανές ψεύδος της ανακοινώσεως του και να βεβαιώσει δια την νομιμότητα της συγκεκριμένης καλλιέργειας.

Να ζητήσει δημοσίως συγνώμη πρωτίστως από το ελληνικό κοινό δια την συνειδητή παραπλάνηση του και την παραποίηση της αλήθειας σε βάρος μας και να δηλώσει ότι θα κάνει ότι το δυνατόν δια την άμεσο αποζημίωση μας από το Ελληνικό Δημόσιο το συντομότερο δυνατό.

Η παραίτηση του από το κατεχόμενο και καταχρώμενο εκ μέρους του δημόσιο αξίωμα αποτελεί προσωπική του ευθύνη, ευαισθησία και επιλογή και δεν δικαιούμεθα ασφαλώς, πέρα των άνω να το ζητήσουμε...»

Δείτε το εξώδικο που δημοσιεύει το larissanet.gr:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA